nieuws

Delta Lloyd vernieuwt tuinbouwpolissen

Archief

Delta Lloyd heeft haar TIB- en TOP-polissen voor tuinders uitgebreid. Nieuw is onder meer de volledige dekking van herstel bij schade.

De TOP-Polis (Teelt-Opbrengst-Plan) en de TIB-polis (Tuinbouwkassen, Inrichting en roerende zaken, Bedrijfsgebouwen) kennen basisdekkingen tegen onder meer brand, storm, hagel, diefstal en waterschade. Daarbij kan de tuinder nog kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen, zoals uitval van stroom-, warmte- en watervoorziening. De dekking van de polissen kan trapsgewijs worden opgebouwd.
Nieuw aan de TIB-polis is dat de herbouwwaarde van de kas is gedekt. “Voorheen werd verzekerd voor een bepaald bedrag per vierkante meter; deze nieuwe dekking is uniek”, aldus een woordvoerder. De TOP-polis vergoedt verder bij contractteelt naar contractprijs en niet naar de eventueel lagere marktprijs.
De polissen werden gepresenteerd tijdens de open dag van het nieuwe tuinbouwcluster ‘Bergschenhoek’ in Zuid-Holland, die op 1 september plaatsvond. Alle tuinbouwbedrijven uit het cluster hebben zich bij Delta Lloyd verzekerd.

Reageer op dit artikel