nieuws

Delta Lloyd schuift Belgische dochters ineen

Archief

Onder de naam Delta Lloyd Life gaat Delta Lloyd Nuts Ohra (DLNO) voortaan met één levensverzekeraar verder in België. Binnen enkele jaren moet bij onze zuiderburen een plaats in de top-5 bereikt zijn.

De nieuwe levenmaatschappij komt voort uit de bedrijven CGU Life, Ohra Belgium Life en Norwich Union. De huidige premie-omzet van het nieuwe fusiebedrijf is f 275 mln. “We verwachten de komende jaren met 30% tot 35% per jaar te kunnen groeien, waardoor in 2004 een premie-omzet van f 850 mln mogelijk moet zijn”, aldus directievoorzitter Luc Vancamp. Hij wordt geflankeerd door Caspar van Haaften en Arnold Tierolf.
Delta Lloyd Life zetelt in een nieuw kantoorpand in Brussel, waar 180 medewerkers hun werkplek hebben. Dat moeten er over drie jaar driehonderd zijn. Delta Lloyd Life verkoopt zijn producten (beleggingsverzekeringen, risicoverzekeringen en employee-benefitsproducten) via het bankkanaal van Delta Lloyd en via tweehonderd tussenpersonen. De maatschappij wil dat aantal ‘makelaars’ tot vijfhonderd uitbreiden. Op termijn moet, via internet, ook rechtstreeks een polis te sluiten zijn bij Delta Lloyd Life.
Andere werkmaatschappijen van Delta Lloyd België zijn de Luxemburgse levensverzekeraar CUIL (Commercial Union International Life) en schadeverzekeraar Ohra Belgium. De schadeportefeuille van CGU is verkocht aan Winterthur, waardoor het concern een kleine vijfhonderd personeelsleden minder telt. Verder is DLNO in België actief met Delta Lloyd Bank (ontstaan uit Bankunie en Bank van Limburg) en met effectenbank Delta Lloyd Securities (voorheen Smeets Securities).
Met de middelgrote Bank Nagelmackers (600 medewerkers) zijn onderhandelingen gestart over een overname.

Reageer op dit artikel