nieuws

Delta Lloyd in Mondriaan-toren

Archief

Delta Lloyd heeft haar nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam officieel in gebruik genomen. De opening werd verricht door burgemeester Job Cohen.

Delta Lloyd, de maatschappij is al bijna tweehonderd jaar in de hoofdstad gevestigd, krijgt met de 115 meter hoge Mondriaan-toren – een belegging van het eigen vastgoedbedrijf – een hoofdkantoor op niveau. De maatschappij heeft de bovenste helft van de 32 verdiepingen tellende toren afgehuurd. Daar worden het vastgoedbedrijf, de vermogensbeheerder en het topmanagement van de groep gehuisvest. De onderste helft is verhuurd aan de Rabobank.
In zijn toespraak tot de genodigden bij de officiële opening maakte bestuursvoorzitter Niek Hoek duidelijk niet met zijn hoofd in de wolken te lopen. “Verzekeraars, intermediair en publiek hebben zich de laatste jaren vaak laten leiden door de waan van de dag: het grote geld, de druk van jaarlijks toenemende resultaten en beleggingswinsten die de pan uit rezen. Ons wereldbeeld was soms wat beperkt, die realiteit beseffen we vandaag de dag”, aldus Hoek. Hij illustreerde dat met het idee van dierentuin Artis dat Delta Lloyd in ruil voor financiële steun witte wolven zou adopteren. “Hoewel goed bedoeld is dit typerend voor onze bedrijfstak. Het tekent mijns inziens wel de cultuur van Delta Lloyd dat wij gezien worden als sponsor van witte geldwolven en gelukkig niet van de zwarte. Het is een vooroordeel maar niet zo’n vreemde. Aandeelhouderswaarde was mode. Financiële dienstverleners zouden zich meer moeten richten op de langere termijn. Niet alleen rekening houden met de aandeelhouder maar met alle belanghebbenden.”
Hoek zette zijn woorden kracht bij door een royaal gebaar te maken naar de gemeente Amsterdam. Namens Delta Lloyd schonk hij e 150.000 als bijdrage aan een driejarig politieproject voor resocialisering van criminele jongeren.
Niek Hoek (links) en burgemeester Job Cohen (midden) kijken naar de fontein beneden, waarin alle gasten een herinneringsmunt mochten werpen.
De 115 meter hoge Mondriaan-toren waarvan de bovenste helft is gehuurd door Delta Lloyd.

Reageer op dit artikel