nieuws

Delta Lloyd biedt via Insurope EB-pakket voor multinationals

Archief

Delta Lloyd richt zich, in aanvulling op de al aangeboden collectieve pensioenproducten, nu ook met de collectieve ziektekostenverzekering ‘Collectief op maat’ op de Nederlandse dochterbedrijven van multinationals.

Delta Lloyd werkt hiervoor samen met Insurope, een netwerk van levensverzekeraars uit zestig landen, wiens belangrijkste activiteit ‘multinationale pooling’ is. Door middel van multinationale winstdelingssystemen worden de lokale verzekeringen wereldwijd financieel “aan elkaar geknoopt”. Daardoor kan centraal op basis van schaalvoordelen, het verzekeringstechnische resultaat worden berekend en uitgekeerd. Volgens Delta Lloyd kan dit leiden tot aanzienlijke besparingen op de financiering van personeelsvoorzieningen. “De praktijk wijst uit dat – in geval van multinationale winstdeling – de lokale lasten over een periode van vijf jaar, acht tot vijftien procent lager uitkomen.”
De laatste jaren is het stil geweest rond Insurope, dat al sinds 1969 bestaat. “We gaan het nu weer nieuw leven inblazen”, vertelt Sophia Adler, adviseur internationale zaken bij Delta Lloyd. In totaal zouden er 360 multinationals hun employee-benefits via Insurope verzekerd hebben, waarvan Delta Lloyd 140 Nederlandse moeder- en dochterbedrijven in de boeken heeft.
Vorige maand kondigde Eureko, het samenwerkingsverband van Europese verzekeraars waaronder Achmea, een pooling-netwerk aan met de Amerikaanse verzekeraar AIG (zie AM 21, pag. 4).

Reageer op dit artikel