nieuws

De Hypotheker biedt gratis aankoopwaardeverzekering

Archief

Tot eind dit jaar geeft De Hypotheker klanten die een hypotheek sluiten met een opstalverzekering, een gratis aankoopwaardeverzekering. De keten bood al langer een dergelijk product van het label Woongarant.

De aankoopwaardepolis vult bij gedwongen verkoop van de woning tegen een lagere prijs het bedrag aan tot de oorspronkelijke aankoopprijs met een maximum van e 454.000. De looptijd is tien jaar. Volgens marketingdirecteur Kees van de Kerk is het product een aanvulling op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). “De overheid biedt tot e 200.000 de NHG aan. Het maximale aankoopbedrag van de aankoopwaardeverzekering ligt meer dan twee keer zo hoog. Bovendien keert de verzekering het ontbrekende bedrag uit bij verkoop. Met de NHG blijft de klant zitten met een schuld.” De uitkering vindt alleen plaats als de financiële problemen zijn ontstaan buiten de schuld van de klant.
De keten verkocht sinds 1995 al een aankoopwaardegarantie, eveneens van Woongarant. “Dat is hetzelfde product. Het is nu alleen de eerste keer dat we er actief mee naar buiten treden”, zegt Van de Kerk. “We hebben de naam veranderd, omdat het woord ‘garantie’ niet goed past bij de inhoud van het product.” Risicodrager is DBV. Tot eind dit jaar is de verzekering gratis, daarna betaalt de verzekerde jaarlijks e 0,20 per e 1.000 aankoopwaarde als toeslag op het tarief voor de opstalverzekering (e 0,69 per e 1.000 aankoopwaarde). Voor appartementen geldt een toeslag, omdat de polis daar niet aan een opstalverzekering kan worden gekoppeld.
Meer omzet
Over de eerste acht maanden van dit jaar heeft De Hypotheker 20.068 hypotheken gesloten, een stijging van ruim 10%. “Terwijl de markt 1 à 2% groeit”, zegt Van de Kerk. Het marktaandeel komt daarmee uit op 6,45%. De omzet is fors gegroeid: 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “In 2001 hadden we een omzet van e 3,5 mld. Ik verwacht dat we over dit jaar ruim boven de e 4 mld uitkomen.”
Hypotheker heeft nieuwe directeur
Per 1 oktober is Karel Pauw de nieuwe directievoorzitter bij De Hypotheker. Hij is de in juni gepensioneerde Peter Korteland opgevolgd. Korteland gaf toen overigens aan dat er geen opvolger zou komen: “Die zou niets te doen hebben”. Daar is inmiddels verandering in gekomen. Pauw gaat zich bezighouden met het formule- en vestigingsbeleid van de keten. De positionering van de vestigingen is daarbij het belangrijkste aandachtspunt. “Dit aspect is zeker nu van groot belang gezien het gestegen aantal toetreders op de markt”, aldus de organisatie. De formule zal de komende tijd verder worden uitgebouwd, waarbij de winkels zo laagdrempelig mogelijk moeten worden.
Karel Pauw (49) was voorheen werkzaam bij onder meer Wehkamp, Vroom & Dreesmann, De Bijenkorf en M&S Mode. Zijn laatste functie was directeur bij Nimox, een bedrijf dat actief is in de import en verkoop van tweewielers en auto’s. Met zijn ervaring in het winkelbedrijf hoopt De Hypotheker de professionele uitstraling van de vestigingen verder te kunnen verfijnen. Naast Pauw maken Bas Millenaar (marketing en arrangementen) en Joost de Keizer (financiële en juridische zaken) deel uit van de directie.

Reageer op dit artikel