nieuws

De Goudse praat met VGZ over verkoop ziektekosten

Archief

De Goudse overweegt de ziektekostenportefeuille te verkopen en praat daar over met VGZ.

“Wij denken over onze positie in het nieuwe basisstelsel”, zegt Erno Kleijnenberg, lid van de raad van bestuur. “Gezien de grote bedreigingen voor verzekeraars zal het niemand verbazen als we besluiten dat we niet moeten doorgaan met ziektekosten. Als we de portefeuille verkopen, willen we wel onder eigen label ziektekostenproducten blijven aanbieden.”
De portefeuille van De Goudse omvat uitsluitend particuliere polissen en telt nog geen 100.000 verzekerden. Dit is inclusief de polissen die ziekenfonds Azivo aanbrengt. In het licht van de basisverzekering is de portefeuille te klein voor een zelfstandig bestaan.
Volgens Kleinenberg hebben zich al gegadigden bij De Goudse gemeld. Namen wil hij echter niet noemen. VGZ erkent desgevraagd tegenover AM in gesprek te zijn met De Goudse. “We praten met iedereen, want wij willen best nog groeien”, zegt de grootste zorgverzekeraar van ons land. “Er is echter nog niets definitief.”

Reageer op dit artikel