nieuws

De Goudse had 20%-belang in failliet Vicaris

Archief

Het in september vorig jaar failliet verklaarde assurantiekantoor Vicaris (Staphorst) was voor 20% in handen van De Goudse en was daarnaast gefinancierd door Delta Lloyd en Amev.

Naast De Goudse hadden bestuurders Jakob Koning, Evert Morren, Klaas Gall en Willem Sikkema de aandelen in handen. Zij waren alle vier tot 1999 werkzaam bij Aegon-dochter Adviespunt/Spaaradvies. In dat jaar richtten zij met financiering van Delta Lloyd (e 227.000) en Amev (e 113.500) Vicaris op.
Als oorzaak van het faillissement noemt curator Rita Diepeveen de snelle groei van het bedrijf: in het eerste jaar steeg het aantal werknemers van elf naar negentien. “Een aantal van de werknemers gaf een veel te hoge omzet op”, aldus Diepeveen in het curatorverslag. “Behalve dat de te veel betaalde provisie weer teruggevorderd werd door de verzekeringsmaatschappijen, kwamen er ook klachten van verzekerden.” Het oplossen van de klachten leidde vorig jaar tot omzetverlies, tot het ontslag van acht werknemers en uiteindelijk de faillissementsaanvraag.
Op de datum van het faillissement bestond een schuld van e 540.000, inclusief de financiering. De curator verwacht te zijner tijd opheffing van het faillissement wegens gebrek aan baten.

Reageer op dit artikel