nieuws

De Amersfoortse reikt eerste zorgpas uit

Archief

De Amersfoortse is een van de verzekerars die deelneemt in de proef in Eemland met de zorgpas. De verzekeraar heeft zijn eerste pas persoonlijk uitgereikt aan de Amersfoortse familie Vliek. De pas werd symbolisch overhandigd door Gert Gieskens (rechts), directeur schade en zorg. De overige verzekerden van De Amersfoortse kregen de pas eind mei via de post bezorgd.

De zorgpas, die er uitziet als een bankpasje, is de sleutel voor een netwerk waarmee verzekeraars en zorgaanbieders informatie omtrent de betrokken verzekerde uitwisselen. Bij de proef in Eemland gaat het om de uitwisseling van administratieve gegevens. Het is de bedoeling dat in de toekomst de zorgpas ook een medisch dossier zal zijn. Via een kaartlezer kan een medisch hulpverlener,zoals de huisarts, de fysiotherapeut, en de tandarts, dan beschikken over recente en relevante medische gegevens. Het is de bedoeling, dat de zorgpas volgend jaar landelijk wordt ingevoerd.

Reageer op dit artikel