nieuws

CVB Bank vernieuwt overbruggingskrediet

Archief

CVB Bank, onderdeel van SNS Reaal Groep, heeft haar overbruggingskrediet in een nieuw jasje gestoken.

Het vernieuwde overbruggingskrediet biedt meer flexibiliteit in de looptijd en de rente en is beter afgestemd op de gemiddelde looptijd van het krediet, zo kondigt de bank het product aan. De looptijd is standaard twaalf maanden met de mogelijkheid na die looptijd te verlengen.
Nieuw is dat de bank niet direct een hypotheek op het nieuwe pand verlangt, indien het oude nog niet verkocht is. “In eerste instantie zal een positieve/negatieve hypotheekverklaring op beide panden volstaan. Pas wanneer de oude woning na enige tijd niet verkocht is, wordt de klant gevraagd een nieuwe hypotheek te vestigen op de oude en de nieuwe woning.” Bij een bestaande woning moet dit na zes maanden, bij een nieuwbouwwoning na twaalf maanden.
Omdat de looptijd van een overbruggingskrediet doorgaans maximaal een jaar bedraagt, wordt het tarief afgeleid van de 1-jaars Optierente, zo redeneert de bank. Tijdens de eerste twaalf maanden van de looptijd komt de rente neer op het basistarief van de Optierente met een opslag van 0,5%. Bij verlenging van het krediet, geldt een opslag van 1%. De afsluitprovisie blijft 0,5% met een minimum van f 250. Het overbruggingskrediet kan bij elke CVB-hypotheek gesloten worden.

Reageer op dit artikel