nieuws

Curator dagvaardt oprichters Woonzeker

Archief

Curator Kuijpers van het failliete Woonzeker Hypotheken in Elst gaat alle vier de grondleggers van het bedrijf dagvaarden wegens “onbehoorlijk bestuur”. Het gaat om M. Duiven, R. de Graaf, R. van Hensberg en B. Lemmers. Kuijpers is geconfronteerd met een kluwen van vennootschappen in ons land en in het buitenland als netwerk voor een niet-legale beleggingsconstructie.

Inmiddels hebben zich elf particulieren bij de curator gemeld, die gemiddeld f 70.000 hadden overgemaakt naar de ook door de betrokkenen bestuurde vennootschap Triple Plus in Montreux, die via Zwitserland voor een zeer hoog rendement (in totaal 29,9%) zou zorgen.
Voorzover Kuijpers heeft kunnen traceren hebben Woonzeker en zakenpartner FDS onder hun cliënten voor f 1,6 mln vergaard. Van dat bedrag is feitelijk f 1,1 mln naar Zwitserland overgeboekt. De overige f 0,5 mln heeft Kuijpers voorlopig veiliggesteld.

Reageer op dit artikel