nieuws

Consumentenbond vindt lijfrentereclames misleidend

Archief

De Consumentenbond gaat een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie over lijfrentereclames waarin wordt gesproken over dubbel fiscaal voordeel als voor de premiebetaling gebruik wordt gemaakt van spaarloongelden.

De bond typeert het argument van ‘dubbel fiscaal voordeel’ als onzin. “Ten eerste heeft het fiscale voordeel van de spaarloonregeling geen enkele relatie met het sluiten van een lijfrenteverzekering. Ten tweede spreken verzekeraars wel over dubbel fiscaal voordeel, maar vertellen ze er niet duidelijk bij dat er een belastingnadeel ontstaat omdat over de lijfrente-uitkeringen gewoon belasting moet worden betaald. Verder hoef je geen belasting te betalen als je het spaarloon niet gebruikt voor een lijfrentepolis maar het na vier jaar gewoon laat uitkeren.”
De Consumentenbond wil dat het Verbond van Verzekeraars de levensverzekeraars dringend verzoekt om te stoppen met de misleidende reclame. Bovendien zal de bond een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie.

Reageer op dit artikel