nieuws

Consument & Geldzaken: ‘stel uiterste betaaldatum!’

Archief

De vereniging Consument & Geldzaken hekelt de trage uitbetaling door verzekeraars van lijfrentekapitalen of andere uitkeringen uit levensverzekeringen. De vereniging zegt hierover een stijgend aantal klachten te krijgen.

“Verzekeraars verwijzen al jaren naar werkachterstanden als gevolg van personeelstekorten, maar vermoedelijk weegt het eigen belang zwaarder”, aldus de vereniging. Zij doelt met dat eigen belang op rentewinsten. Niet alleen de maatschappijen krijgen een veeg uit de pan, ook de tussenpersoon doet het volgens de consumentenvereniging verkeerd. “De doorsneetussenpersoon oefent te weinig druk uit op notoir trage verzekeraars.”
Volgens Consument & Geldzaken speelt het probleem niet alleen bij expirerende lijfrenten – “meestal vele tienduizenden tot soms honderdduizenden euro’s” -, maar ook bij claims op gewone levensverzekeringen. “Na het overlijden van een verzekerde duurt het vaak weken tot soms maanden voordat de uitkeringsgerechtigden hun geld zien.” De vereniging adviseert consumenten om bij betalingsverzoeken een uiterste betaaldatum te vermelden. “Daarna zijn trage verzekeraars schadeplichtig, in de vorm van de gederfde rente en (bij beleggingsverzekeringen) de eventuele koersschade.”

Reageer op dit artikel