nieuws

Collega’s worden open boek

Archief

Eric Boesten, projectcoördinator bij Interpolis, en zo’n honderd collega’s van de vestiging ’t Laar, hebben bij hun werkgever hun favoriete boek ‘ingeleverd’.

Waar was dat goed voor?
Het gaat om het object ‘The Library; an art piece to read’ van de Franse kunstenaar Franck Bragigand. Het is een grote boekenkast waar de boeken niet met de rug naar voren staan, maar met de voorkant. De boeken zijn aan de buitenkanten in diverse kleuren beschilderd. Het object staat in onze centrale hal waarin open werkplekken zijn. Het is de bedoeling dat de boeken worden ingekeken, geleend en teruggezet. Daardoor verandert het object constant.
Jullie moesten de boeken leveren?
De driehonderd medewerkers van ’t Laar is gevraagd naar hun favoriete boek. Als iemand het niet wilde afstaan, kocht Interpolis het bij de boekhandel. Voorin zo’n boek heeft de ‘inbrenger’ zijn naam gezet plus het motief waarom hij dit boek mooi vindt. Door de motivaties en de boeken te lezen kunnen de medewerkers elkaar op een andere manier leren kennen. Zo van: ‘Zeg mij wat u leest en ik zeg u wie u bent’. Op deze manier is het meer dan een kunstwerk en is het bovendien ‘ons’ kunstwerk.
Wat heb jij ingeleverd?
The Munros, een uitgave van de Scottish Mountainering Club. Een ‘hillwalker guide’ met beschrijvingen uit achttienhonderdzoveel van Sir Munro over driehonderd Schotse bergen met een hoogte van meer dan 3.000 voet. Het is de bijbel voor Munroïsten zoals ik. Ik was altijd al dol op trektochten en ben op gegeven moment ‘gegrepen’ door de Schotse bergen. Het is een zeer intense ervaring om op de top van zo’n berg te zijn. Vooral met mooi weer. Maar ook met sneeuw en ijs vind ik het er fantastisch. Ik ga er heen met mijn vrouw Eveline die ik overigens heb leren kennen bij de club ‘Rugzaklopers’, die ik heb opgericht. We hebben zo’n zestig Munros beklommen. Ik heb mijn boek dus nog lang niet uit. Ik heb het dan ook niet afgestaan, Interpolis heeft het moeten kopen. Zojuist zag ik het boven in de kast staan. Ik heb het gauw op een lagere plaats gezet.
Heb jij in de kast leesideeën opgedaan?
Ja. In ieder geval twee klassiekers. Lolita van Nabakov en Brave New World van Aldous Huxley.

Reageer op dit artikel