nieuws

Clicks 4 Sales start nieuwsdienst via sms

Archief

Clicks 4 Sales, onder meer actief via sites die afspraken genereren voor hypotheekverstrekkers, is een nieuwsdienst gestart die abonnees via sms-berichten informeert over ontwikkelingen op de hypotheekmarkt.

De dienst is vooral bedoeld voor mensen die met een (nieuwe) hypotheek bezig zijn. Directeur Henk Jansen: “Wanneer iemand een hypotheek wil sluiten, is hij op zoek naar maximaal voordeel. Met onze dienst kunnen rentetarieven worden vergeleken, maar we geven ook informatie over producten en marktontwikkelingen. We verwachten dat abonnees zich na een paar maanden weer afmelden. Je kunt het vergelijken met een auto: als de koop eenmaal gesloten is, is de interesse in het onderwerp verdwenen.”
De sms-dienst loopt al enkele weken. Clicks 4 Sales verzamelt het nieuws via hypotheekverstrekkers en de landelijke pers. Per dag worden maximaal twee sms-berichten verstuurd. Een bericht bevat hoogstens 131 tekens. “Dat is heel weinig”, beaamt Jansen. “We geven de informatie dan ook in telegramstijl.”
Aanmelden kan door de tekst ‘hypo aan’ te sms’en naar 4411. De dienst kost 55 eurocent per ontvangen bericht. Er zouden zich tot nog toe enkele tientallen abonnees hebben aangemeld. Ook voor het intermediair kan de nieuwsdienst handig zijn, zegt Jansen: “Veel adviseurs zijn vaak onderweg en lezen pas ’s avonds het nieuws. Zij kunnen nu via sms direct op de hoogte worden gebracht.”
Andere diensten
Naast de nieuwsdienst heeft Clicks 4 Sales andere producten. Zo kunnen hypotheekadviseurs via een strippenkaartsysteem kant en klare hypotheekafspraken afnemen. De adviseur kiest dan vooraf hoeveel afspraken hij wil kopen; vervolgens kan hij inloggen via www.clicks4sales.nl en hypotheekafspraken selecteren. De kosten voor de adviseur bedragen e 225 per afspraak. “Dat bedrag wordt lager naarmate iemand meer afspraken afneemt”, aldus Jansen. De afspraken worden verzameld via diverse sites, waarop bezoekers kunnen aangeven dat zij een afspraak willen. “Wij keren het proces om: wij werken niet met callcenters, maar de mensen melden zich via internet bij ons. Door ons orderpicking-systeem kan de adviseur vrij en blij grasduinen in ons bestand; wij kunnen aan de klant garanderen dat ook daadwerkelijk afspraak wordt gemaakt. Wij maken voor hem de afspraak met de adviseur.” Volgens Jansen hebben zich inmiddels adviseurs uit het hele land aangesloten.
Verder bouwt Clicks 4 Sales sites voor diverse hypotheekaanbieders, waarmee nieuwe klanten moeten worden geworven. “Wij kunnen ook op andere manieren samenwerken met maatschappijen. Het hangt er maar vanaf wat men wil.” Er wordt samengewerkt met onder meer Aegon, Avéro Achmea, Delta Lloyd, MoneYou, Westland Utrecht en Welke.

Reageer op dit artikel