nieuws

Cigna biedt ziektekosten- contracten voor expats

Archief

Cigna biedt in ons land nu ook ziektekostenpolissen aan voor expatriates. Het gaat uitsluitend om collectiviteiten.

De verzekering die Cigna aan Nederlandse werkgevers aanbiedt, is een kostprijsverzekering. De medische kosten zijn gedekt met een limiet van $ 1,5 miljoen. Alle kosten zijn gedekt ook die normaliter worden gedekt door de AWBZ. Nederlandse werknemers in het buitenland zijn niet voor de AWBZ verzekerd en kunnen zich ook niet (zoals niet-actieve Nederlanders in het buitenland) vrijwillig voor de AWBZ verzekeren.
In de praktijk zal dit bij een dekking van $1,5 miljoen geen probleem zijn. Zodra er fikse AWBZ-kosten voor de deur staan, zoals de kosten voor een verpleeghuis, zal de werknemer immers naar Nederland terugkeren. Daar heeft hij met behoud van wachttijd (een maand voor elk jaar dat hij in het buitenland is geweest) weer recht op de AWBZ-dekking. Cigna praat met herverzekeraars over het oprekken van de dekking tot $ 3 miljoen of $ 5 miljoen.
Cigna is ook actief met ziektekostenpolissen voor buitenlanders die in ons land verblijven. Ook in dat geval is er geen probleem met de AWBZ: wie ons land woont en werkt is AWBZ-verzekerde.
In ons land zijn OOM, De Goudse en Zilveren Kruis Achmea actief op het gebied van expatriates. Volgens Marc Posthuma, sales director Benelux, heeft Cigna op dit gebied internationaal een sterke positie. Cigna is in de VS een van de grootste verzekeraars van ziektekostencollectiviteiten en is in Europa ook sterk vertegenwoordigd in het Verenigd Koninkrijk. Cigna heeft onder meer al een contract voor expats gesloten met ING. Het gaat om 1.400 werknemers (2.500 verzekerden) die in ons land en buiten ons land werken.

Reageer op dit artikel