nieuws

Chubb waarschuwt voor gevolgen ‘cybercrime’

Archief

Dean O’Hare, topman van de Amerikaanse verzekeraar Chubb, heeft overheden en bedrijfsleven ervoor gewaarschuwd dat criminaliteit via het internet een steeds verdergaande bedreiging vormt voor de wereldhandel.

O’Hare deed zijn uitspraken tijdens een congres over Cybersecurity in Parijs. Hij vestigde de aandacht op de diverse risico’s die bedrijven in toenemende mate lopen als gevolg van virtuele criminaliteit. De belangrijkste hiervan zijn: ontvreemding van geheime informatie, destructie van vitale gegevens door verspreiding van virussen en diefstal van geld via sabotage van digitale rekeningen.
O’Hare maakt melding van het Nimda-virus dat in september opdook en voor # 400 mln schade aanrichtte bij banken, overheidsinstellingen en providers. “Als één van de belangrijkste verzekeraars van financiële instellingen en it-bedrijven is het onze taak om de criminaliteit via het internet tegen te gaan”, aldus O’Hare. Hij benadrukte verder dat het bedrijfsleven effectieve maatregelen kan nemen tegen virtuele risico’s. Belangrijk in de bestrijding daarvan zijn volgens O’Hare vooral goede educatie, het gebruik van de meest actuele beveiligingsprogramma’s en het opstellen van strikte procedures op het gebied van netwerkbeheer.

Reageer op dit artikel