nieuws

Centraal aanbieden van software komt nog niet van de grond

Archief

Het centraal aanbieden van software aan het intermediair door het bedrijf ASProfit Insurance Technology wil nog niet lukken. Dit bedrijf werd vorig jaar opgericht door IT-bedrijf ASP4All en de adviesorganisatie Molenaar & Lok.

Systeemhuis Anva is als strategisch partner betrokken bij dit bedrijf. Vorig jaar werd Simon Wever, oud-directeur van assurantiekantoor BWH (nu MiXZ) aangetrokken om het nieuwe bedrijf op poten te zetten. Wever heeft inmiddels het bedrijf weer verlaten. omdat zijn contract tot 1 liep. Een tweede reden is dat het concept van de zogeheten application service providing (asp) nog niet aanslaat bij het intermediair.
Volgens Martin Hesselberth, directeur van Aqurance (onderdeel van Molenaar & Lok) heeft de markt tegengezeten en wordt er daardoor weinig geïnvesteerd. “Doel was alle software die de tussenpersoon gebruikt, op een centrale plek te zetten. Daarvoor zijn we in gesprek met allerlei leveranciers. Maar het is het kip-en-eiverhaal. Softwareleveranciers willen nog niet investeren, omdat er vanuit het intermediair nog nauwelijks belangstelling is. En de tussenpersonen willen er nog niet aan, omdat ze nog niet aan het idee gewend zijn dat hun software ergens anders staat en omdat er nog niet voldoende applicaties beschikbaar zijn op die centrale plek.”
Bureaublad
Bedoeling van ASProfit (www.asprofit.nl) is een ‘bureaublad’ voor de tussenpersoon te creëren waar de tussenpersoon zich in herkent. “Op dat bureaublad moeten systeemhuispakketten, tekstverwerkingsprogramma’s, spreadsheets en dergelijke staan. Vooralsnog draait de software van systeemhuis Anva in een demo op het door ASProfit ontwikkelde ‘bureaublad’ van de computer. Verder is in demovorm vergelijkingssoftware en maatschappijsoftware beschikbaar. De bedoeling is dat in het najaar drie assurantiekantoren een schaduwadministratie gaan draaien volgens het asp-concept. “Maar het loopt inderdaad fors uit. Dit was niet wat we verwacht hadden”, aldus Hesselberth.

Reageer op dit artikel