nieuws

CED neemt EMN Expertise over

Archief

Expertisebureau EMN wordt overgenomen door marktleider CED. Beide bedrijven hebben daartoe een intentieverklaring getekend. De overname wordt naar verwachting deze maand afgerond.

Er vinden geen verhuizingen of reorganisaties plaats. “Het was een absolute eis dat we zelfstandig zouden blijven werken, maar waar mogelijk zal natuurlijk synergie plaatsvinden”, benadrukt directeur Frans Tertoolen van EMN. “In de contacten met de opdrachtgevers biedt dat voordelen.” De verkoop van zijn expertisebureau gaat hem aan het hart. “Ik heb er jarenlang voor geknokt. En je verliest toch iets van je trots als je je zaak verkoopt. Maar met het oog op de toekomst is het beter.”
Marktaandeel
EMN Expertise, vooral actief in zakelijke schades, telt zo’n zeventig medewerkers en heeft een jaaromzet van ( 13 mln. CED Holding (vierhonderd medewerkers) boekte vorig jaar een omzet van ( 58,5 mln. De helft van de omzet is afkomstig van auto-expertises. Directeur Johan Waaijer spreekt tegen dat CED met de overname ruim 35% van de expertisemarkt in handen krijgt. “Dat zouden we wel willen, maar dat is nog lang niet het geval. Als ik percentages geef uit dubieuze bronnen, namelijk onze eigen bestanden, dan komen we voor auto-expertises misschien op 25%, voor Brand op 7% en qua omzet halen we in totaal een aandeel van 5%. Crawford is nog steeds de grootste en ook Hettema & Disselkoen haalt een omzet waar wij niet aan kunnen tippen. Maar er is geen sprake van dominerende marktpartijen. Daarvoor zijn er nog te veel kleine partijen.”
CED breidde eerder dit jaar al uit met het Woerdense expertisebureau Dekra. Waaijer wil nog wel verder groeien: “Wij hebben geen directe plannen, maar ik sluit meer overnames niet uit. Bij een goede maaltijd moet je je echter niet ‘over-eten’, dus wij willen er eerst voor zorgen dat de overname van EMN een succes wordt. Daarna zien we wel verder”.
Amev, Delta Lloyd en De Europeesche hebben hun expertise-activiteiten uitbesteed aan CED. Waaijer ziet het er niet van komen dat meer verzekeraars dit gaan doen. “We zijn altijd actief op zoek, maar de maatschappijen die zelf nog expertise doen, zijn niet van plan dat bij ons onder te brengen.”

Reageer op dit artikel