nieuws

CEB Consulting failliet, CEB Nederland gaat door

Archief

CEB Consulting, dat vorig jaar nog trots aankondigde het label PSV Verzekeringen te hebben ontworpen, is failliet. Onder de naam CEB Nederland worden vergelijkbare activiteiten voortgezet.

Aandeelhouders van het Groningse intermediairbedrijf, dat lid is van de NVA, zijn Barry van der Dong (40) en Gustav Calkhoven (47). Laatstgenoemde is eigenaar van Calkhoven Adviesgroep in Beilen, dat eind vorig jaar al een flinke afslanking doorvoerde, onder meer vanwege tegenvallende lijfrente-inkomsten.
De moeilijke markt voor bedrijfssparen en lijfrentepolissen heeft volgens Van der Dong ook CEB Consulting parten gespeeld. “De dreigende afschaffing van het spaarloon is voor veel mensen reden geweest hun polis op te zeggen, en dan kom je als kantoor in de problemen.” Verder zou slecht management in voorgaande jaren CEB uiteindelijk zijn opgebroken, zo zegt hij.
Van der Dong en Calkhoven hebben het faillissement van CEB Consulting zelf aangevraagd. Vijf van de tien personeelsleden hebben elders hun heil gezocht, de rest treedt in dienst van CEB Nederland.
Voetbalclubs
CEB Nederland legt zich minder nadrukkelijk toe op bedrijfssparen, zo zegt Van der Dong. “We doen nu veel meer in zorg, hypotheken, collectieve pensioenen en de hiaten voor WAO en ANW.”
Verder zijn speciale arrangementen bij CEB Nederland ondergebracht, zoals FC Groningen Verzekeringen. Onder dit label worden onder meer een spaarverzekering en een gezinspakketpolis aangeboden. Dit “loopt als een trein”, beweert Van der Dong.
Nieuwe arrangementen zijn inmiddels gesloten met de betaald voetbalclubs Heracles, Dordrecht en Telstar en de aanstaande profclub AGOVV. “Maar we doen nu veel minder zelf en laten de uitvoering over aan lokale assurantiebedrijven.” Zo werkt CEB Nederland bij Heracles en AGOVV samen met Evers Assurantiën (Delden), bij Telstar met Dintel (Diemen) en bij Dordrecht met Ridderpoort (Ridderkerk).
De DTM-auto van coureur Patrick Huisman werd gesponsord door CEB Consulting.

Reageer op dit artikel