nieuws

CDFD regelt beoordeling WFT-exameninstituten

Archief

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft na een aanbestedingsprocedure Quality Assurance Netherlands Universities (Qanu) in Utrecht aangewezen om de WFT-erkende exameninstituten te gaan beoordelen.

Qanu zal namens het CDFD de exameninstituten onderwerpen aan periodieke kwaliteitscontroles. Het bedrijf beoordeelt rapportages die door de exameninstituten worden opgesteld en organiseert inspecties. Aspecten die in deze kwaliteitscontrole een belangrijke rol spelen, zijn de performance van de instituten, slagingspercentages, de toegankelijkheid van examens, de gescheiden bedrijfsvoering en de kwalificaties van het personeel.
Qanu brengt vervolgens advies uit aan de werkgroep Erkenning en Toezicht van het CDFD. Voorlopig is er met Qanu een contract gesloten voor een periode van twee jaar.

Reageer op dit artikel