nieuws

Carlo Roelofs gaat AXA platter maken

Archief

AXA Schade is de organisatie aan het herinrichten. Eén van de nieuwe gezichten is Carlo Roelofs (38). Samen met William Briffaut is hij in juli benoemd tot directeur Schade. Briffaut richt zich op de actuariële kant van het schadebedrijf, Roelofs stuurt de front-, mid- en backoffice aan. Roelofs – jurist, fiscalist, bedrijfskundige en MBA – komt van bank MeesPierson, waar hij drie jaar directeur was van de Nederlandse en Deense vestigingen. Daarvoor werkte hij bij advocatenkantoor Baker & McKenzie.

De overstap naar AXA komt voort uit het herinrichtingsproces waar het schadebedrijf zich momenteel in bevindt. “Bij Mees Pierson heb ik een dergelijk traject meegemaakt en succesvol afgerond. Dat is AXA opgevallen en daarom hebben ze mij gevraagd. Door mijn ervaring in de financiële sector heb ik een goed beeld van alle zaken die meespelen.” Roelofs stelt met klem dat hij niet de opvolger is van de eerder dit jaar vertrokken algemeen directeur Schade Leo Dooper. “Pierre Lefèvre blijft voorlopig die functie waarnemen.” Over de opvolging valt pas een beslissing als het vertrek van Dooper volledig is afgewikkeld.
Roelofs is pas halverwege de rit in het reorganisatieproces betrokken, maar is niet bang dat hij slechts uitvoerder is van wat anderen bedacht hebben. “Ik ben een type dat zijn mond niet dichthoudt. Ik vind dat er open gecommuniceerd moet worden. Ik heb ook zeker de mogelijkheid om dingen in het traject te veranderen die al min of meer vast lagen.” Roelofs moet vooral de dienstverlening aan de tussenpersonen bij AXA weer op peil brengen. “De schadeorganisatie moet veel platter kunnen en meer gericht zijn op het intermediair. We moeten ook meer naar de mening van anderen luisteren. Ik zal mijn gezicht dan ook regelmatig laten zien bij onze volmachtkantoren.”

Reageer op dit artikel