nieuws

BSN ook van start met korte cursussen

Archief

BSN Nederland, het opleidingsinstituut dat de MBA Insurance opleiding verzorgt, breidt de activiteiten uit met een aantal kortere opleidingen en lezingen.

BSN Nederland is drie jaar geleden in samenwerking met Twynstra Gudde van start gegaan met een specifiek op de verzekeringsbranche gericht Action Learning MBA Programma. Na een evaluatie van de drie leergangen luidt de conclusie dat de binding met de branche “nog niet optimaal is”. Ook de toestroom van studenten afkomstig van grote verzekeraars, valt tegen.
Om deze toestroom te bevorderen heeft Frans Roemen (Amersfoorste) zijn zetel in de adviesraad afgestaan om zo ruimte te maken voor iemand afkomstig van een van de grote verzekeraars. Deze worden ook benaderd om een actievere rol in het programma te gaan spelen.
Behalve de leergang MBA Insurance start BSN in het najaar met een aantal kortere executive programs en enkele lezingen en seminars. Deze activiteiten richten zich op onderwerpen die in de ogen van het opleidingsinstituut een belangrijke rol spelen in de verzekeringsbranche zoals, Customer Relationship Management (CRM) en Shared Service Centers (SSC’s). Deze onderwerpen dienen tegelijk als basis voor onderzoek. Momenteel worden Nederlandse verzekeraars benaderd om deel te nemen aan een zogeheten benchmark naar de klantgerichtheid van verzekeraars.

Reageer op dit artikel