nieuws

Brits VNO ziet groeiende verzekeringspremies en pensioentekorten als bedreiging

Archief

De fors gestegen premies voor bedrijfsverzekeringen – met name die voor brand- en (werkgevers)aansprakelijkheidspolissen – en de dreigende tekorten bij (bedrijfs)pensioenfondsen worden door de Confederation of British Industry (CBI) als grote bedreigingen gezien voor het voortbestaan van duizenden Britse bedrijven

Volgens de voorzitter van de Britse VNO gaan voorstellen om werkgevers te dwingen om voor hun personeel pensioencontracten te sluiten onherroepelijk banen kosten. Bovendien is het volgens hem voor teveel Britse bedrijven vandaag de dag praktisch onmogelijk om tegen een betaalbare premie die verzekeringen te krijgen die nodig zijn om hun bedrijf naar behoren te kunnen runnen. Hij refereerde daarbij aan uitlatingen van Axa, volgens wie 1,8 miljoen Britten momenteel werkzaam zijn bij onverzekerde bedrijven.

Reageer op dit artikel