nieuws

Briët (Corus) volgt Bol op als topman De Goudse

Archief

Franswillem Briët, afkomstig van staalconcern Corus, is aan het personeel van De Goudse voorgesteld als de opvolger van bestuursvoorzitter Cees Bol (63).

De 54-jarige Briët was van oktober 1997 tot september 2001 lid van de raad van bestuur van Hoogovens/Corus. In de 25 voorafgaande jaren werkte hij in verschillende functies in binnen- en buitenland voor Unilever. “Zijn veelzijdige en internationale ondernemingservaring past binnen de verdere expansieplannen van De Goudse”, zo luidt de aanbeveling in het persbericht van de verzekeraar.
Jaarcijfers
De Goudse heeft vorig jaar een winststijging van 13,7% gerealiseerd tot e 23,3 mln. De premie-omzet steeg met 13% tot e 710 (629) mln.
Omzetgroei komt uit alle bedrijfsonderdelen. De premies Schade en Zorg stegen beide met 15% tot respectievelijk e 341 mln en e 90 mln. Het levenbedrijf boekte ondanks de tegenslag van het nieuwe belastingstelsel een groei van 9% tot e 279 mln. Voor dit jaar houdt De Goudse overigens wel rekening met een productiedaling in Leven.
Na de verkoop van het belang (86%) in het Britse volmachtbedrijf Endsleigh telt De Goudse nog 1.142 medewerkers.
Burgemeester Cornelis van Gouda overhandigt bij het afscheid van Cees Bol een erepenning die hem tot ereburger van Gouda maakt.

Reageer op dit artikel