nieuws

Boxsplitsing op kapitaal- verzekering Amev

Archief

Op de Amev Beleggingsverzekering en de Amev Garantieverzekering kan het overlijdensrisicogedeelte voortaan worden ondergebracht in box 3 en het levengedeelte in box 1.

De splitsing is verwerkt in de nieuwste uitgave van de Amev Leven Software. Er wordt één offerte en één aanvraag geleverd, maar Amev administreert om fiscale redenen wel twee zelfstandige overeenkomsten. De verzekeraar benadrukt dat deze optie goedkoper is dan het sluiten van een afzonderlijke verzekering bij leven en een overlijdensverzekering.
Het fiscale voordeel ontstaat bij voortijdig overlijden van één van de verzekerden. De nabestaande hoeft de hypothecaire schuld niet direct af te lossen en behoudt daarmee renteaftrek en hij/zij behoudt ook de persoonlijke vrijstelling voor de Kapitaalverzekering Eigen Woning.

Reageer op dit artikel