nieuws

BorghHave wint Insurance Sail

Archief

BorghHave wint Insurance Sail

Ook dit jaar is de overwinning in Insurance Sail weer naar het intermediair gegaan. Een team van financieel dienstverlener BorghHave uit Lisse, met Eric Zaadnoordijk als kapitein, verwees 2001-winnaar Jan Jellema (Caron Risicobeheer) naar de tweede plaats. Het brons in de A-klasse werd veroverd door het team van zorgverzekeraar Agis, dat werd aangestuurd door Klaas Jan Hart.
Op Paaszaterdag was het Loosdrechtse Ottenhome in de ban van de tiende editie van Insurance Sail. Dit jaar streden 38 teams om de bekers. In de ochtend werd er gevaren in twee kwalificatiemanches van elk negentien boten. De beste negen equipes van elke manche kregen een startbewijs voor de A-klasse in de middag. De overige boten mochten starten in de B-klasse. Voor elke klasse waren er wisselbekers voor de eerste plaats. Deze bekers waren beschikbaar gesteld door Caron Risicobeheer. Dit bedrijf had in 2002 voor de derde keer op rij gewonnen en mocht daardoor de wisseltrofee behouden.
Winnaar van de B-klasse werd een van de boten van Swiss Re, te weten ‘Best Terms’ van kapitein Femke Wildenberg. Ondanks haar naam (‘De Poedels’) legde de Aegon-boot van Willem de Gouw beslag op de tweede plaats. ‘De Slijpers’ (Achmea/Willem Jan Bremmer werd hier derde.
De pechvogels en bijzondere gebeurtenissen werden evenmin vergeten. Er waren daarvoor speciale prijzen in het leven geroepen. De pechprijs heette dit jaar de ‘Lamawajuh-prijs’. Die prijs is gewonnen door drie boten die door pech een hoge klassering misliepen. Dat waren in de ochtend een boot van Aegon, Ait Vedan, onder leiding van Peter van der Ree en de boot ‘Winners 2002’ onder leiding van Sandré Caron. Tijdens de middagmanches was er ook een boot met pech. Het team Hooge Huys 2, onder leiding van René Klok kreeg daarom ook de ‘Lamawajuh-prijs’. Klok was ’s morgens nog winnaar van een van de manches geweest.
Dan was er nog een boot waarvan een bemanningslid zo blij was dat ze over de finish waren, dat hij ging staan zwaaien naar de mensen op de kant. Bij het overstag gaan, om de haven in te kunnen varen, werd hij door de giek in het water geworpen. De ‘Natpakprijs’ was een logisch gevolg. De organisatie wil verder geen namen noemen…
Niet alleen de winnaars gingen juichend over de finishlijn.
Franse ‘verzekerings- auteur’ ontslagen
‘Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval.’ Ondanks deze passage in het voorwoord van zijn boek ‘Kleine moorden tussen partners’ is de Franse auteur Bruno Perera, werkzaam bij verzekeraar Compagnie Française de Defense et de Protection (CFDP), door zijn werkgever ontslagen vanwege een ‘ernstig vergrijp. Twintig van zijn collega’s hebben namelijk geklaagd over de in hun ogen sterk gelijkende karikaturale beschrijvingen van sommige personages in het boek. Hebben deze mensen geen gevoel voor humor of heeft de schrijvende collega inderdaad zijn rekening vereffend met het bedrijf dat hij toch al wilde verlaten? Nu het dagblad Le Monde het nieuws op de voorpagina heeft gepubliceerd, maakt het boek grote kans om een bestseller te worden’, berichtte L’Argus de l’assurance.
Badmintonnen bij Numerando
Voor het derde jaar in successie organiseert Numerando een badmintontoernooi voor ondernemingen in de verzekeringsbranche. Vorig jaar werd o.m. deelgenomen door Amev, Aegon, Zwitserleven, Hooge Huys en ING. Ook andere verzekeraars en tussenpersonen zijn uiteraard van harte welkom. Het toernooi vindt plaats op 23 mei 2002 in Sporthal Kwinkelier in Bilthoven. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Aanmelding per team van vier spelers is gratis en de teams worden ingedeeld naar sterkte (gevorderd, recreant, beginnend). Voor meer informatie: Maurice Tukker (mtukker@numerando.nl) of Numerando, tel. 033-457.04.94.
Cursus succesvol failliet gaan
“Ongeveer zeventien procent van de starters in de assurantiebranche valt om. Je kunt binnen een jaar failliet gaan, maar het kan nog sneller.” Deze boodschap bracht Kees Dullemond op ontbijtbijeenkomsten van De Amersfoortse. Tijdens de croissants en de jus d’orange gaf hij het intermediair een minicursus ‘succesvol failiet gaan’. Een van de belangrijkste punten vond hij – “kijk maar naar Ahold” – de jaarrekening voor je uit te schuiven. “Lees het jaarverslag pas in november, dan hoef je dat jaar alvast geen fouten te herstellen.”
“Kom om te beginnen drie dagen per week niet op kantoor en lees ook geen e-mails”, adviseerde Dullemond. “Dat helpt. Investeer fors in het kantoor en in auto’s. Pomp lekker veel geld in dat soort dingen, maar natuurlijk niet in werknemers. Vraag geen informatie over banksaldi en hou de omzet niet bij. Zet doorlopende provisie om in sluitprovisie en betaal de ontvangen doorlopende provisie terug. Dat wordt een groot succes. Bemoei u niet met terugboekingen, u hoeft niet te weten wat u nog tegoed hebt. Leef lekker van dag tot dag en plan niks. Koop portefeuilles. Het liefst hele kantoren inclusief personeel.” En tot slot: “Denk altijd: dat geldt niet voor mij.”
AXA doet het licht zelf uit
Het lijkt wel een operette rondom de opvallende neonverlichting waarmee AXA de Utrechtse wijk Lombok van een nachtelijke impuls voorzag. Buurtbewoners waren er niet onverdeeld gelukkig mee. Het felle, ritmische AXA-rood had voor sommigen bordeelachtige associaties.
Maar de verlichting is voorlopig uit. Volgens een buurtcomité is dat te danken aan een handtekeningenactie. AXA had een andere verklaring. “Het is gewoon een bezuinigingsmaatregel, want het scheelt al snel enkele duizenden euro’s per jaar”, had woordvoerder Jeroen Brouwers tegen het Utrechts Nieuwsblad verklaard.
Dat leidde weer tot meesmuilend commentaar van het buurtcomité. Als AXA het van een paar duizend euro moet hebben, is het wel slecht gesteld met het verzekeringsconcern, vond men. Om bevestiging gevraagd, licht Brouwers toe, dat het citaat in de krant niet compleet was, “want het uitschakelen van die verlichting is onderdeel van een grootscheepse bezuinigingsoperatie en dan leveren vele kleinere posten samen toch wel een groot bedrag op”.
In elk geval beschouwt de Utrechtse krant de dakverlichting van AXA als een mooie thermometer van de gezondheid van de verzekeraar. “Wie het gebouw in de gaten blijft houden, weet dus precies wanneer AXA weer opkrabbelt.” Tja, en het buurtcomité belooft dan weer met de handtekeningen op de proppen te komen.
Zwakste schakel
U heeft ongetwijfeld wel eens iets gezien van het tv-programma ‘De zwakste schakel’, waarin het ongeremd kleineren van deelnemers tot een vorm van kunst is verheven.
Als een deelnemer is afgeserveerd, wordt ie nog even apart voor de camera gehaald en mag deze nog even zijn of haar zegje doen. Op vrijdag 18 april was er een assurantieman, luisterend naar de naam Nico, onder de kandidaten. Nadat hij was ‘weggepest’, was zijn commentaar recht in de camera: “Als verzekeringsman ben ik gewend mensen te dekken, maar nu voel ik mij genaaid!”
Vrijdag 13 juni: Assurantie Golfdag 2003
Op vrijdag 13 juni wordt in het Efteling Golfpark de jaarlijkse Assurantie Golfdag gehouden. Dit evenement staat open voor iedereen die in het verzekeringsbedrijf werkzaam is en een handicap heeft van ten hoogste 24. Deelname is gratis, doordat de dag wordt gesponsord door een groot aantal verzekeringsbedrijven. Men kan zich uitsluitend per e-mail opgeven, vóór 30 mei a.s., onder vermelding van: naam, naam van werkgever/eigen bedrijf, adres, telefoonnummer, e-mailadres, homecourse en exact handicap. Alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen. Aanmelding te verzenden naar Stichting Assurantie Golfdag ter attentie van Paul Bruidegom: bruidegompr@willis.com of Dick de Klerk: dick_de_klerk@aon.nl
Beach Event nu samen met banken
Mede om de omlijsting met artiesten op een hoger niveau te brengen worden de zogeheten Beach Events voor Banken resp. Verzekeringen dit jaar gecombineerd tot één evenement. Het in 1994 als Insurance Beachvolleyball begonnen toernooi wordt voor de tiende maal gehouden en wel op zaterdag 21 juni a.s. Voor alle informatie kan men terecht op de internetsite www.bakker-clients.nl VIJFDE KOLOM: Winnaar van Insurance Sail kreeg ook gouden handdruk.

Reageer op dit artikel