nieuws

Bij Generali en NHL keuzeprovisie voor aov

Archief

Generali en Nieuwe Hollandse Lloyd geven het intermediair keuzevrijheid bij de provisie voor de aov’s. Generali heeft bovendien de polissen gewijzigd.

Bij de AOV Garant en de AOV Garant Plus van Generali kan het intermediair in plaats van voor de standaardprovisie van 17,5% ook kiezen voor een provisie van 0% tot 20%.
Generali die afgelopen oktober de polissen vernieuwde – op grond van de gewijzigde grondslagen die het Verbond van Verzekeraars eind 2000 introduceerde – heeft nu een paar wijzigingen in de polissen aangebracht. De mogelijkheid om de verzekerde bedragen zonder medische keuring met 15% te verhogen, geldt nu ook indien van die mogelijkheid één of meerdere jaren geen gebruik is gemaakt. De AOV Garant (criterium ‘beroepsarbeidsongeschiktheid’) is bovendien uitgebreid met een daggelduitkering bij ziekenhuisopname. De uitkering is e 100 per dag met een maximum van e 1.400.
Nieuwe Hollandse Lloyd presenteerde vorige week, tegelijk met nieuwe software, een keuzeprovisie voor het individuele product, het AO-Variantplan. Er kan worden gekozen voor een provisie tussen de 0% en de 17,5%.
Volgens de verzekeraars is de keuzeprovisie geen onderwerp van gesprek is geweest binnen het Verbond van Verzekeraars. Dat beiden daar in een week mee komen, is puur toevallig.

Reageer op dit artikel