nieuws

Bewindvoerder DNB bij ‘dochter’ assurantiekantoor

Archief

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft eind vorige maand een bewindvoerder aangesteld bij Blankenhoef Participaties in Hoevelaken. Eén van de aandeelhouders van dit bedrijf is assurantiekantoor NVR Adviesgroep in Amersfoort.

Volgens DNB is Blankenhoef Participaties zonder vergunning actief geweest als kredietinstelling. Klanten konden gelden aan Blankenhoef verstrekken in ruil voor een beloofde (gegarandeerde) rentevergoeding van 2% per maand, oftewel zo’n 24% per jaar. In totaal zouden zo’n 150 mensen voor ( 13 mln aan leningen hebben verstrekt. De DNB-bewindvoerder hoopt die gelden weer terug te brengen bij de particulieren en heeft gezien de beroerde financiële situatie van het bedrijf een noodregeling ingesteld.
Bestuurders van Blankenhoef Participaties zijn G.E. Hoogakker (47), Rutger Koelewijn (45) en NVR Adviesgroep. NVR-directeur Hans van Raai (45) wil echter niet uitleggen óf, en in welke mate, NVR betrokken is bij de problemen van Blankenhoef Participaties. “Wij hebben er niets mee te maken”, is zijn karige commentaar. Om vervolgens glashard te ontkennen dat NVR bestuurder is van Blankenhoef Participaties: “Nooit geweest ook”. Van Raai verwijst naar Koelewijn, die echter zegt vooralsnog geen commentaar te willen geven.
NVR Adviesgroep is overigens volledig eigendom van de Blankenhoef Holding, waar mevrouw Nel van Raai-Lammers (45) als enig aandeelhouder staat geregistreerd.
DNB stelde de afgelopen twaalf maanden twee keer eerder een bewindvoerder aan. Begin dit jaar gebeurde dat bij Bedrijfsbeheer Kremer in Assen, eind vorig jaar bij Bouwman Consultancy in Westerbork.

Reageer op dit artikel