nieuws

Bemiddelingspoot van AZL overgenomen door Agis

Archief

Agis heeft het bemiddelingsbedrijf van AZL overgenomen. Dit bedrijf omvat grote collectieve ziektekostencontracten die zijn ondergebracht bij diverse verzekeraars.

Agis heeft de bemiddelingspoot van AZL op 1 juli overgenomen en onder de naam AZL-Zorg samengevoegd met het eigen bemiddelingsbedrijf. De overname is bijzonder, omdat Agis daarmee collectiviteiten van collega-verzekeraars in huis haalt. Het bemiddelingsbedrijf van AZL – een bedrijf in Amsterdam, Eindhoven en Heerlen, dat zich ook bezighoudt met pensioenmanagement en vermogensbeheer – omvat voornamelijk collectiviteiten voor bedrijven met meer dan honderd werknemers. In het totaal gaat het om zo’n 60.000 verzekerden. De contracten zijn ondergebracht bij diverse verzekeraars. “De voornaamste zijn AXA, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, Zilveren Kruis Achmea, en Cardian die tot de Agis-groep behoort”, zegt Harry Laeven, directeur van AZL-Zorg (voorheen van AZL). Volgens Laeven is het beslist niet de bedoeling dat de collectviteiten worden overgenomen door Agis (Cardian). “De contracten zijn in volmacht gesloten en de overname heeft de goedkeuring gehad van de betreffende verzekeraars.”
Agis zegt dat de overname onder meer een betere toegang naar het bedrijfsleven oplevert. Laeven: “Dat is vooral van belang met het oog op de toekomstige basisverzekering waarbij het onderscheid tussen particuliere en ziekenfondsverzekerden komt te vervallen”.
AZL Zorg wordt gevestigd bij Agis in Utrecht (de groep heeft ook vestigingen in Amsterdam en Amersfoort). Agis handhaaft de vroegere AZL-vestigingen in Eindhoven en Heerlen. “We hebben namelijk een aantal ziektekostencontracten in het zuiden van het land”, zegt Laeven. Bedrijfsnamen wil hij hierbij niet noemen.
Harry Laeven: “Door het samengaan met het bemiddelingsbedrijf van AZL krijgt Agis een betere toegang naar het bedrijfsleven”.

Reageer op dit artikel