nieuws

‘Belt u maar met Amicon, want die naam lijkt veel op Alico’

Archief

‘Belt u maar met Amicon, want die naam lijkt veel op Alico’

Soms val je van verbazing van je stoel over de staaltjes (mis)communicatie die ook in de verzekeringsbedrijfstak ten beste worden gegeven. Akkoord, wij hadden de zoekende consument (op grond van de over elkaar heen buitelende portefeuille-overdrachten) niet direct naar het juiste loket verwezen. Maar wat er dan vervolgens gebeurt…
We beginnen met de kern van een aan ons gestuurd e-mailbericht: “Mijn vader heeft een polis van de American Life Insurance Company (Alico). Het is een ‘polis voor verzekering van uitkering bij opname in het ziekenhuis’, gesloten in december 1980. Per dag dat mijn vader of moeder is opgenomen dient Alico ( 50 te vergoeden. Nu vorige week mijn vader drie dagen opgenomen is geweest, wil hij graag die uitkering ontvangen. Ik zelf denk dat het moet worden gezien als een schadepolis.”
“Maar goed, volgens jullie zoeklijst op internet zou Reaal de polissen van Alico S.A. hebben overgenomen. Helaas kreeg ik bij Reaal te horen, dat zij nog helemaal nooit van Alico gehoord hebben (‘op de hele afdeling niet bekend!’) en ‘dat ik maar Amicon moest bellen, aangezien die naam heel veel lijkt op Alico’. Na de mededeling dat Reaal genoemd wordt op www.oudepolissen.nl werd mij verteld dat zij daar niets aan hadden…”
“Al eerder had ik http://www.rensen.nl/polisoud.htm bekeken. Het Hooge Huys zou de polissen hebben overgenomen. Bij Hooge Huys vertelden ze mij echter dat zij alleen de lévensverzekeringpolissen hadden overgenomen van Alico. Ik kon wel proberen om Corona in België (Brussel) daarover te bellen, iemand stond daar iets van bij. Het telefoonnummer dat op de website www.corona.be staat, bleek onbereikbaar. Wel zag ik dat Corona beschikt over de zogenaamde ‘hospitalisatiepolissen’. Dit zijn nou net de polissen die overeenkomen met de polis van mijn vader. Mijn vraag: is jullie bekend of Corona inderdaad de verzekeringsmaatschappij is die mijn vader zal moeten aanspreken om de uitkering te kunnen ontvangen?”
Tot zover de zoekende consument. Uiteraard hebben wij zelf ook even contact gezocht met Reaal Overlijdenszorg. “Neen, dan bent u bij ons niet aan het goede adres. Maar ik kan wel even voor u kijken”. Nadat de medewerkster heeft uitgelegd dat Reaal Overlijdenszorg uitsluitend de uitvaartpolissen heeft overgenomen en de overige levensverzekeringen van eertijds overgenomen maatschappijen bij Hooge Huys zijn ondergebracht, krijgen wij een telefoonnummer.
Een blik in ons digitale archief leerde ons inmiddels, dat een deel van de schadeportefeuille van Alico in 1994 is overgegaan naar AIG Europe (Netherlands). Dus toch maar even eerst met AIG in Rotterdam gebeld. Wij hoefden niet verder te komen dan de telefoniste. Zij wist direct te melden dat AIG (alleen) de ziekenhuisopname-verzekeringen van Alico had overgenomen. De zoekende lezer is daar aan het goede adres; dus niks geen Corona België.
Neem je familie in de ma(i)ling
PVF lijkt frustraties in de familiesfeer regelmatig aan te grijpen als reden voor een hypotheekrenteverlaging. Zo viel de week na Pasen in het rentebericht van de Achmea-dochter het volgende te lezen: “Zoals mijn dochter vorige week stiekem de achterkant van míjn witte chocolade-ei had afgesnoept, zo snoept PVF Hypotheken deze week nogmaals iets van de rente af”. Was getekend: Allard van Spaandonk, manager Woninghypotheken.
Bij het lezen van het jongste rentebericht van PVF vroegen wij ons af of onderstaande tekst soms ook autobiografische elementen in zich draagt: “De meeste scholen zijn weer begonnen. U hoeft dus gelukkig niet meer uren in de rij te staan bij een achtbaan in Walibi Flevo, de file naar Zandvoort te trotseren of in uw beste Frans te proberen uit te leggen dat de rekening toch echt te hoog is. U mag gelukkig weer hypotheken sluiten en daar gaan wij u bij helpen!”
We kijken nu al vol verwachting uit naar de rentemailing van 6 december.
En als naam is gekozen…
Neen, het is niet ‘De Klapschaats’ geworden en evenmin ‘Het Strijkijzer’: het nieuwe hoofdkantoor van de ING Groep in Amsterdam gaat gewoon ‘ING House’ heten. Een prijsvraag onder de medewerkers van ING leverde vanuit de gehele wereld in totaal bijna vierduizend inzendingen op. Het opvallende gebouw wordt in het komende voorjaar opgeleverd.
Thies’ Trappenloop
Martin Thies, de nieuwe secretaris van de NBVA, treedt ook in sportief opzicht in de voetsporen van zijn voorganger Boudewijn van Uden. Thies zal op zaterdag 29 september deelnemen aan de jaarlijkse Trappenloop in het Rotterdamse hoofdkantoor van NN. Hij doet dit samen met hoofd Communicatie Paul Oostdam, die vorig jaar ook van de partij was. Voorzitter Alexander van Voorst Vader ziet af van een reprise.
Martin Thies
Pak mobiel!
Britse huisdieren – en dan vooral honden – zorgen er nogal eens voor dat hun ‘baasje’ een beroep moet doen op zijn WA-verzekering, meldt Loss Adjuster, het lijfblad voor de Britse schade-experts. Het vorige jaar was het 3.500 keer raak. De meeste schades worden veroorzaakt doordat honden een mobieltje of de afstandbediening voor TV, video of stereo nogal eens abusievelijk aanzien voor een bot.
Als dierenexpert kom je echter ook bijzondere schades tegen. Wat te denken van de kat die met zijn poot klem raakte in de opening van de DVD-speler van zijn baasje, of zijn soortgenoot die zich in de wasmachine opsloot en gedurende de wasbeurt halverwege eruit ‘gebroken’ moest worden. Ook een hamster zorgde voor een kapotte stofzuiger, nadat hij dit apparaat als woning had gebruikt, terwijl een papegaai met zijn snavel een gasfornuis geheel onklaar maakte.
Blijf hier in laatste kwartier!
Het is ongelijk verdeeld in de wereld. Neem bijvoorbeeld examens. De ene kandidaat heeft aan amper de helft van de beschikbare tijd meer dan genoeg en sommige anderen zouden voor de dubbele tijd opteren. Dan is er altijd de vraag: mag iemand die klaar is, tussentijds weggaan?
Bij het Actuarieel Instituut is deze kwestie onlangs weer eens aan de orde geweest, zo blijkt uit de jongste nieuwsbrief van het instituut. “Het blijkt dat sommige examenkandidaten bij de schriftelijke examens, kort voor het einde van de examentijd, last hebben van het weggaan van andere kandidaten. Om dit te voorkomen, stellen we een nieuwe regel in. Deze houdt in dat examenkandidaten het laatste kwartier van de examentijd de zaal niet meer mogen verlaten. Uiteraard zal door de examenleider duidelijk worden aangegeven wanneer dit kwartier ingaat.” Vijfde kolom: Wellowell: boy oh boy

Reageer op dit artikel