nieuws

Beleggersgiro DIN ook voor hypotheek

Archief

Dutch Insurance Network (DIN) werkt aan de mogelijkheid om de beleggersgirorekening Fundselector te koppelen aan een hypothecaire lening.

De beleggersgiro is een product dat verbonden wordt aan de internetsite van de tussenpersoon. Zowel het intermediair als zijn klant kan inzicht krijgen in de portefeuille en daarin mutaties aanbrengen. Voor de licentie moet het intermediair wel e 795 per jaar betalen, naast eenmalige installatiekosten van e 675.
Fundselector is ontwikkeld samen met automatiseerder Davinci en vermogensbeheerder Optimix. Het product biedt toegang tot tientallen beleggingsfondsen van onder meer Fortis, Robeco, ING en Optimix. De minimale inleg is e 1.500, bijstortingen zijn vanaf e 200 mogelijk. De aan- en verkoopkosten zijn beide 0,25%, terwijl er jaarlijks een beheervergoeding van 1% verschuldigd is. De doorlopende provisie voor het intermediair bedraagt 0,8% over het gemiddeld belegde vermogen.

Reageer op dit artikel