nieuws

AXA zet systemen open voor werkgevers en intermediair

Archief

AXA heeft een extranet, gericht op pensioenen en ziektekosten, geopend onder de naam MyContract. Werkgevers en intermediair hebben hiermee rechtstreeks toegang tot de systemen van de verzekeraar en kunnen zelf hun contracten inzien en wijzigen.

MyContract maakt deel uit van de EB-strategie van de maatschappij. De verzekeraar wil hiermee prioriteit geven aan de verbetering van de administratieve verwerking van ‘klantrelevante’ wijzigingen in relatiegegevens, polisdekking en -mutaties.
Hieronder vallen bijvoorbeeld het invoeren van nieuwe deelnemers en de verwerking van adreswijzigingen, salarisaanpassingen en veranderingen door gezinsuitbreiding. Ongeveer 80% van de mutaties kan straks direct in de systemen van AXA worden weggeschreven, zonder dat er medewerkers handmatig bij betrokken zijn.
Relaties van de verzekeraar moeten de beschikking hebben over een internetaansluiting om met MyContract te kunnen werken. Verder zijn geen investeringen nodig. Via zogeheten ‘webforms’ worden de gegevens ingevoerd, waardoor de kans op fouten aanzienlijk beperkt zou moeten zijn. Jan van den Berg, lid van de Groepsraad van AXA, benadrukt dat ook aan de veiligheid de nodige aandacht is besteed. “Uiteraard hebben wij de uiterste zorg besteed aan de beveiliging van het systeem om de privacy van onze relaties te waarborgen.” De relatie krijgt een uniek wachtwoord, pincode en een voortdurend wisselende sleutelcode uitgereikt.
De extranetservice wordt de komende maanden gefaseerd ingevoerd bij relaties van AXA. Op korte termijn worden ook de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen onderdeel van het extranet. Daarna volgen de collectieve contracten.

Reageer op dit artikel