nieuws

AXA verzekert ook de vlam in de pijp

Archief

AXA verzekert ook de vlam in de pijp

Het liet ons niet los: een blok voor de open haard met als naam ‘Schoorsteenveger’, inclusief een brandverzekering. Het stond de afgelopen tijd een paar keer in het krantje van Karwei. Dus toch maar even naar die bouwmarkt.
“Het Securiflame-blok wordt verzekerd door het belangrijkste verzekeringsconcern in Europa”, roept de verpakking ons toe. Wij genieten gratis van “een groepsverzekering die alle schade dekt naar aanleiding van schoorsteenbrand (geen eigen risico). Verzekerd bedrag: 2 miljoen FFr. per schadegeval (installaties, meubilair, onroerende goederen).”
Natuurlijk haasten wij ons om de verpakking open te maken, op zoek naar het beloofde Verzekeringsattest. Er zit inderdaad een folder in met op de voorkant Assurance/Verzekering/Versicherung. Aan de binnenkant lezen wij: “Het is absoluut vereist het verzekeringsbewijs aan de achterkant ingevuld terug te sturen om de onderstaande contractuele garantie te laten gelden”.
Als de Securiflame Schoorsteenveger volgens de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt, hebben wij dekking (of een aanvullende dekking op onze bestaande brandpolis) in geval van een schoorsteenbrand. Keert de bestaande verzekering minder uit dan de totale schade (bijvoorbeeld als gevolg van een eigen-risicobedrag en dagwaardekorting), dan biedt deze verzekering opvulling van het financiële gat. In tegenstelling tot onze verwachting, bestaat er geen dekking als het huis in de hens gaat als direct gevolg van het gebruik van het briket Schoorsteenveger. Het is meer een garantieverzekering voor een schone schoorsteen, want de garanties gelden vanaf de vijftiende dag na het gebruik van het product en gelden gedurende een jaar. In cursieve letters staat er direct onder: “Attentie: het niet gebruiken ervan is eenvoudig te bewijzen. Indien u het product niet gebruikt heeft, vervalt het garantiecontract en de aansprakelijkheid van Securiflame in het geval van brandschade.”
Het verzekeringscertificaat-aanhangsel moet worden gestuurd naar Eurexim Service Assurance in het Franse Vernouillet. En die heeft het risico inderdaad ondergebracht bij… AXA. “Het blok zal ongeveer anderhalf uur branden met gezellige vlammen. Daarna smeult het blok nog enkele uren. Eventuele overblijfselen van het blok rustig laten liggen. Bij het volgende vuurtje verdwijnt dit.”
Ongediplomeerd in de chirurgie
“We zouden raar staan te kijken als een verpleegkundige in opleiding opeens allerlei lastig chirurgenwerk zou mogen verrichten, omdat er een gekwalificeerd chirurg aan het ziekenhuis is verbonden. In de financiële wereld gebeurt iets dergelijks op grote schaal”. Aldus een schets van de Consumentenbond in zijn reactie op de Consultatienota ‘Bemiddeling in financiële diensten’ van het ministerie van Financiën.
‘Implementatie verwacht in Q1′
Chazia Mourali blijkt niet zo’n bitch als zij op televisie is als spelleidster bij ‘De zwakste schakel’. Zo bleek tijdens de tweede editie van ‘Ins & Outs’ van Delta Lloyd in het Nijkerkse ‘Hart van Holland’.
Tesselhoff had in zijn welkomstwoord gezegd, dat Chazia heel goed bekend is in de managementkringen van Delta Lloyd. “Zij kent de raad van bestuur als de binnenkant van haar broekzak.”
Toch is het moeilijk om als relatieve leek een forumdiscussie te leiden over heikele actualiteiten in de branche. Daardoor kon het ook gebeuren dat forumlid Jurjen Oosterbaan Martinius herhaaldelijk het initiatief in handen nam en indringende vragen ging stellen aan zijn forumgenoten. Chazia noemde hem op een gegeven moment een ‘heel knappe man’, waarop Jurjen zich haastte om toe te voegen: “Nou ja, in intellectueel opzicht dan”.
Delta-Lloyddirecteur Jim de Boer, die uiterlijk steeds meer gaat lijken op Ronald Reagan in de periode dat deze nog als acteur actief was, kwam met een bij velen nog niet vertrouwd gezegde op de proppen: één pinguïn maakt nog geen winter.
Hypotheekman van den Toorren sprak de hoop uit dat een bepaald systeem binnen afzienbare tijd kan worden geïmplementeerd. Ik denk wel dat dit in Q1 gerealiseerd zal zijn. Q1?. Uiteraard werd uit de zaal gevraagd waar dat voor stond. Het bleek te gaan om het eerste kwartaal; Q1 zal dus ongetwijfeld staan voor Quarter One.
Hoe ‘Nationaal’ is het Zorgdiner?
Agis heeft de Nationale Topzorgprijs 2001 gewonnen. Dat klinkt indrukwekkend, maar is het dat ook? De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nationale Zorgdiner. Ook dat klinkt indrukwekkend. Aan het diner wordt deelgenomen door directies van bedrijven in de zorgsector. Wie ooit meeat, krijgt een uitnodiging en wie nooit meeat kan zich aanmelden. Tijdens het diner wordt onder leiding van tafelvoorzitters gediscussieerd over zorgonderwerpen en wordt via een stembiljet gestemd over de drie genomineerde projecten voor de Topzorgprijs. Die genomineerden worden gekozen uit opgaven van de deelnemers. Op het aanmeldingsformulier kan namelijk tevens een project worden aanmeld. Het ligt voor de hand dat dit een eigen project is.
Dit jaar namen aan het Nationale Zorgdiner ongeveer zestig mensen deel. Met twee directieleden per bedrijf zijn dat zo’n dertig projecten. Organisator Interselling (die zegt samen met het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en twee farmaceutische fabrikanten initiatiefnemer te zijn) legt het diner geen windeieren. Deelname kost namelijk ( 795 per persoon. Voor zo’n directeur is dat geen geld. Hij heeft een gezellige avond en zijn bedrijf heeft een kans van 1:30 om (mits er een persbericht wordt verstuurd) aandacht te krijgen in de pers. Een advertentie is een stuk duurder.
NN’ers roeren trom in Univé-sfeer
Onlangs hebben tien noordelijke assurantiekantoren die eigendom zijn van Nationale-Nederlanden hun krachten gebundeld in Census Verzekeringen & Financiële Diensten. Op 18 oktober werd voor alle 161 medewerkers een bijeenkomst belegd in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen, de club die sinds kort verzekeraar Univé als hoofsponsor heeft. Dat het een gezellige sessie werd, moge blijken uit het bongo-festijn (zie foto), waaraan door de Census-medewerkers naar hartelust werd deelgenomen. ============ VIJFDE KOLOM Zou er een wachtlijst bestaan voor dat zorgdiner?

Reageer op dit artikel