nieuws

AXA-systeem moet jonge Ierse automobilisten afremmen

Archief

AXA Ierland is een initiatief gestart dat jonge autorijders ertoe moet bewegen zich aan de maximumsnelheid te houden. In ruil daarvoor krijgen zij premiekorting.

In Ierland worden jaarlijks veel meer verkeersslachtoffers geteld dan in de rest van Europa. Met name jonge weggebruikers zijn vaak betrokken bij ongelukken. Voor AXA reden om samen met collega-verzekeraar O’Reilly Cullen een GPS-achtig systeem te ontwikkelen dat in de gaten houdt of de auto van een verzekerde de maximumsnelheid niet overschrijdt.
AXA-verzekerden tussen de 20 en 24 jaar kunnen het systeem, Traksure genaamd, aanschaffen en de verzekeraar gedurende drie jaar hun rijgedrag laten controleren. Tegenover de aanschafkosten (zo’n e 1200) staat een premiekorting die kan oplopen tot 45%, wanneer de jonge automobilist zich aan de snelheidsregels houdt. Volgens AXA Ierland hebben de meeste verzekerden de aanschafkosten van het systeem ter grootte van een videoband er na een jaar al uit. Overigens mag in de ‘monitorperiode’ van drie jaar tweemaal ongestraft te snel worden gereden.
AXA Nederland is vooralsnog niet van plan om een dergelijk systeem ook in ons land te introduceren. “We hebben het bericht ook net gelezen. Maar we vinden het zeker interessant”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel