nieuws

AXA schaft carenzjaren af

Archief

AXA heeft de voorwaarden voor de collectieve pensioenverzekering versoepeld. Aanleiding is de uitspraak van de Hoge Raad dat de Wet Medische Keuringen ook van toepassing is op contracten die al op 1 januari 1998 bestonden.

De versoepeling van AXA geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2001. Bij verplichte deelname in pensioenregelingen worden geen carenzjaren (wachttijd zonder dekking) meer toegepast en geen gezondheidswaarborgen meer gevraagd. Verder is de optiegrens verhoogd van 10% naar 25%, waardoor AXA nu salarisverhoging tot en met 25% verwerkt.
Bij vrijwillige deelname aan arbeidsongeschiktheidsdekkingen kan AXA de clausule ‘uitsluiting bestaande ziekten en gebreken’ hanteren, als het risico hoger is dan de standaardregeling. Werkgevers kunnen voortaan voor een standaard-beroepsklasse kiezen, zonder informatie over elke individuele werknemer te hoeven verstrekken.
Privé Pensioenfonds
Naast de versoepelingen voor het collectieve pensioenproduct Bedrijven Pensioenfonds heeft AXA het individuele pensioenproduct Privé Pensioenfonds geïntegreerd in het Privé Lijfrentefonds (nieuwe naam is Pensioen- en Lijfrentefonds). Dat levert naast hogere eindkapitalen voor de klant een hogere provisie voor de tussenpersoon op. Afhankelijk van de looptijd kan dat provisieverschil tot 40% oplopen. Voorbeeld: de provisie voor een 15-jarige Privé Pensioenfonds bedroeg 5% en is bij het Privé Lijfrentefonds 6,5%.

Reageer op dit artikel