nieuws

‘AXA moet meer kosten besparen’

Archief

AXA gaat nog verder snijden in de bedrijfskosten. Dat heeft de Franse concerntopman Henri de Castries tegen de Belgische pers verklaard.

“We zijn nog niet helemaal uit de crisis en om competitief te blijven moeten we sterk waken over onze kosten”, zo tekende de Financieel-Economische Tijd op uit de mond van De Castries. “We moeten kosten besparen, overal waar we aanwezig zijn. En niet een klein beetje”, aldus de topman. “In een eerste besparingsronde hebben we in de evidente kosten gesnoeid, zoals in de uitgaven voor consultants. Dan kwam er een tweede ronde met saneringen in de verzekeringsportefeuilles. Nu kijken we naar het hart van de activiteiten: we gaan alle processen na om te zien of het niet efficiënter kan.”
De reorganisatie die AXA Nederland achter de rug heeft, resulteerde vorig jaar in een kostenbesparing van e 25 mln (± 20%), onder meer door het terugbrengen van het aantal medewerkers van 939 tot 797.

Reageer op dit artikel