nieuws

AXA gaat wereldwijd ( 1,5 miljard besparen

Archief

De Franse verzekeringsgroep AXA zegt volgend jaar ruim 10% te moeten besparen op administratieve kosten. “Alle entiteiten van de groep worden bij de besparingen betrokken.”

Dat zegt een AXA-woordvoerder in de Belgische Financieel-Economische Tijd. “We zullen samenwerken met alle departementshoofden om een besparingsstrategie uit te dokteren.” Eind dit jaar moet het plan meer specifiek zijn. De besparingen moeten ( 1,5 miljard opleveren. Verlies van arbeidsplaatsen wordt niet uitgesloten. Redenen voor de besparingen zijn de zeer tegenvallende inkomsten uit beleggingen, plus de uitzonderlijke schadelast van ( 1,3 mld als gevolg van de aanslagen in de Verenigde Staten.
AXA breekt met voetbalbond
Een consortium van verzekeraars onder leiding van AXA heeft het contract met de Fifa opgezegd, waarmee het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Korea en Japan was verzekerd. Volgens AXA zijn de verhoogde risico’s sinds de aanslagen in de VS aanleiding voor de ontbinding van de overeenkomst. De voetbalbond zou al ( 40 mln aan premie hebben betaald. Gedekt was een schade van ( 2,1 mld voor het geval het toernooi door onvoorziene gebeurtenissen zou moeten worden afgelast.

Reageer op dit artikel