nieuws

Avéro risicodrager voor ziektekosten Sligro-klanten

Archief

Assurantie Advies Nederland in Veghel levert via Turien & Co pashouders van de groothandel Sligro een ziektekostenverzekering. Risicodrager is Avéro Achmea. PLT = Sligro, een landelijke groothandel in voornamelijk levensmiddelen, heeft ongeveer 150.000 pashouders. Het zijn voornamelijk mkb’ers. Het mantelcontract – dat begin 2003 ingaat – wordt onder de aandacht van de pashouders gebracht door Assurantie Advies Nederland, het assurantiekantoor waar Sligro zaken mee doet. Dit gebeurt door een brief die wordt ingestoken in het aanbiedingskrantje van Sligro, dat eens in de week verschijnt. Aangeboden wordt een verzekering in drie varianten: Basis, Plus en Totaal. Een keer per drie jaar kunnen de verzekerden zonder medische waarborgen van pakket wisselen.

De polis voor Sligro-klanten is gebaseerd op de Personal Polis van Avéro. Volgens Gert Dingemans, directeur van Turien & Co – de assuradeur die in volmacht van Avéro de verzekering uitvoert – wijkt het product slechts op ondergeschikte dekkingen af. “Op sommige punten is de dekking iets uitgebreider.” De premie is “ten minste een procent of tien lager” dan voor de Avéro-polis.
De hoge premiekorting kan volgens Dingemans worden gegeven vanwege de gunstige risicogroep en adequate acceptatie. In de brief van Assurantie Advies Nederland is sprake van “eenvoudige toetreding door beperkte gezondheidseisen” en van “medische vooracceptatie”. Dingemans licht dat als volgt toe: “Wij hanteren een beperkt vragenformulier en als op grond daarvan aanleiding is, sturen we een uitgebreider formulier”.

Reageer op dit artikel