nieuws

Avéro risicodrager op verzekeringen PSV

Archief

Avéro Achmea is de belangrijkste risicodrager op polissen die worden verkocht onder het nieuwe assurantielabel PSV Verzekeringen.

De Eindhovense voetbalclub gebruikt sinds kort zijn label voor de verkoop van verzekeringen (zie AM 21, pag. 1). PSV doet dat in samenwerking met CEB Consulting. Het Groningse intermediairbedrijf is al langer betrokken bij de verkoop van verzekeringen via voetbalclub FC Groningen.
Tot het assortiment van PSV Verzekeringen behoren momenteel vooral levensverzekeringen, zegt CEB-directielid Barry van der Dong. “Het betreft aanvullende verzekeringen, zoals een aanvullend pensioen, een ANW-hiaatverzekering en dergelijke. Werkgevers die een bepaalde betrokkenheid hebben bij PSV zijn onze doelgroep. Dat zijn er naar schatting vijf- tot zeshonderd. Via hen is een enorm potentieel aan werknemers te bereiken.”
Uitbreiding van het assortiment staat gepland, onder meer met spaarregelingen, hypotheken en bepaalde schadeverzekeringen. “We werken aan producten voor specifiek de supporters van PSV”, vult Van der Dong aan.
Risicodragers
De belangrijkste risicodrager van PSV Verzekeringen is Achmea-dochter Avéro. “Avéro is zeg maar de preferred supplier”, aldus Van der Dong. Een bijrol is er voor Levob en Nationale-Nederlanden.
Begin vorig jaar ontwikkelde CEB Consulting de FC Groningen Gezinspakket Polis, een pakketpolis met gebruikelijke schadeverzekeringen voor gezinnen (zoals brand, opstal en aansprakelijkheid). Inmiddels is er aan dit assortiment de FC Groningen Spaarpolis toegevoegd. Hier zijn Levob en Nationale-Nederlanden de risicodragers. De maatschappijen Erasmus en Generali, in het ontwikkeltraject van FC Groningen Verzekeringen nog de belangrijkste partners van CEB, spelen geen rol meer. “Noch bij FC Groningen, noch bij PSV”, zo benadrukt Van der Dong.
Provisiedeling
Aan werkgevers en werknemers die FC Groningen een warm hart toedragen, wil CEB nog meer verzekeringen aanbieden. Van der Dong: “Maar het soort aanvullende levensverzekeringen die we nu onder PSV-label aanbieden, zullen we in Groningen onder eigen label aanbieden. Dat doen we bijvoorbeeld ook al bij de basketbal-eredivisieploeg Donar in Groningen.”
Provisie-inkomensten worden door CEB gedeeld met de betrokken sportclubs. Het label PSV Verzekeringen is daarentegen volledig eigendom van het Groningse intermediairbedrijf. Partijen schatten de (netto)inkomsten voor de komende vijf jaar op zo’n ( 7,5 mln.
CEB Consulting – CEB staat voor Calkhoven Employee Benefits – is eigendom van vier personen. De meerderheid van de aandelen is in handen van Gustav Calkhoven (46) en Pieter Herder (33), tevens eigenaren van Calkhoven Adviesgroep (Beilen). Minderheidsaandeelhouders van CEB zijn Barry van der Dong (39) en Arnoud Moes (27). Laatstgenoemde is dit jaar – samen met de eigenaren van het Heerenveense NVA-kantoor Wind Verzekeringen, het echtpaar Wind, begonnen met kantoor Wind Pensioen.

Reageer op dit artikel