nieuws

Avéro grootste intermediaire zorgverzekeraar

Archief

Avéro Achmea is als grote winnaar uit de strijd om de ziektekostenverzekerden gekomen. Het intermediaire label van verzekeringsconcern Achmea zag de zorgportefeuille meer dan verdubbelen en overtreft hiermee de portefeuilles van Confior en ONVZ.

De portefeuille van Avéro is ruim verdubbeld van 227.000 tot 470.000 verzekerden. “Dagelijks komen er nog steeds aanmeldingen binnen”, haast woordvoerder Bertwin Tiemersma zich te zeggen. Avéro claimt nu de grootste intermediaire zorgverzekeraar te zijn. En volgens woordvoerders van ONVZ (450.000 verzekerden inclusief labelpartners) en Menzis valt deze eer inderdaad Avéro te beurt.
Directievoorzitter Henk Duthler verklaart het succes: “We hebben er heel bewust voor gekozen zorg op de kaart te zetten. Het is voor ons een strategisch item. Dat blijkt wel uit de overname van de portefeuille van AXA Zorg vorig jaar. Al heel vroeg hebben we ons intermediair ervan kunnen overtuigen dat ze een belangrijke rol gaan spelen bij het adviseren van de nieuwe zorgverzekeringen”.
Harry Kiewiet, directeur Schade en Zorg, nuanceert de jubelstemming van Duthler. “De verdubbeling van de portefeuille moeten we wel allemaal verwerken. Ons serviceniveau is nu eventjes wat minder. Nog niet alle polissen zijn verstuurd. Begin april hebben we naar verwachting alles grotendeels weer op orde. Tegelijkertijd moeten we mankracht organiseren voor declaraties. We verwachten een keer zoveel mensen nodig te hebben. Dat is de keerzijde van zo’n geweldige groei”.
Intermediair
De groei met 243.000 verzekerden is mede tot stand gekomen door een groeiend aantal actieve intermediairs: maar liefst met 20%. “We hebben vijftien nieuwe intermediairs aangesteld, dertig aanstellingen zijn uitgebreid met zorg en dertig slapende intermediairs zijn wakker geworden”, aldus Duthler.
In het volmachtkanaal zijn geen nieuwe licenties afgegeven. Het zijn nog steeds dezelfde zes volmachthouders (Turien, Aevitae, Nedasco, VPZ, IAK en Kettlitz & Deenik), die de zorgportefeuille met 60.000 verzekerden hebben laten groeien. Duthler: “Vooral Turien is heel actief geweest”.
Avéro rept tevens van “een grote groei via collectiviteiten”. Vorig jaar was zo’n 66% van de portefeuille collectief, nu is dit 70% tot 75%.
Duthler is het niet eens met Agis-collega Eelke van der Veen, dat er aan premiedumping is gedaan. “We hebben scherp geprijsd, dat wel. We hebben erop gerekend schaalgrootte erbij te krijgen. We gaan volgend jaar nauwelijks de premie verhogen. We voelen er niks voor om dan alle verzekerden weer uit te schrijven. Verder hebben we weinig reclamekosten gemaakt, slechts zo’n _ 300.000. Van ons heb je geen landelijke campagne gezien.”
De groei in Zorg is voor Avéro aanleiding om de verkregen verzekerden verder te verzilveren. “Het is nu makkelijker de vervolgstap naar Inkomen te maken”, aldus Duthler.
Achmea
De Achmea-groep heeft het aantal zorgverzekerden zien toenemen met 428.000 en komt daarmee op ruim 3,3 miljoen zorgverzekerden. Welk percentage hiervan collectief verzekerd is, wil het concern niet bekendmaken.
Volgens Achmea is de groei onder meer te danken aan “de traditioneel sterke positie van Zilveren Kruis in de collectieve markt”. Het aantal verzekerden bij Achmea Zorg nam met 217.000 toe. Tot Achmea Zorg behoren de merken: Zilveren Kruis, Interpolis, Groene Land, OZF, DVZ en PWZ.
Onder het label Interpolis is in samenwerking met de Rabobank een portefeuille opgebouwd van 110.000 verzekerden. Vorig jaar telde deze portefeuille nog 55.000 verzekerden. Hoe de andere labels binnen Achmea Zorg het hebben gedaan, wil de verzekeraar niet laten weten.
Het label FBTO verloor 32.000 zorgverzekerden.
************TABEL***
Verzekeraar Aantal zorgverzekerden (mutatie)
VGZ-IZA-Trias-De Goudse 3,4 mln (+120.000)
Achmea 3,3 mln (+428.000)
CZ 2,1 mln (+100.000)
Menzis 2,o mln (+3.000)
Agis 1,2 mln (-430.000)
Univé 750.000 (-95.000)
Delta Lloyd Groep 740.000 (-60.000)
OZ 530.000 (-60.000)
De Friesland 494.000 (+92.000)
ONVZ 450.000 (+69.000)
Zorg en Zekerheid 380.000 (-50.000)
DSW 327.000 (+70.000)
Fortis 160.000 (-30.000)
Azivo 148.500 (gelijk)
Salland 90.000 (gelijk)

Reageer op dit artikel