nieuws

AssurMada koerst af op vijfde editie

Archief

AssurMada koerst af op vijfde editie

Vier jaar geleden trokken Jean van Oosterhout (Allianz Royal Nederland) en Aad Remkes (AON) hun stoute bootschoenen aan en organiseerden zij voor medewerkers uit de verzekeringsbranche een zeiltocht naar het Britse Lowestoft. Tijdens die eerste ‘AssurMada’ staken vijf boten, met in totaal 25 assurantiemensen, de Noordzee over. Inmiddels is de vloot gegroeid tot zo’n twintig boten, met in totaal ruim honderd branchegenoten bij de vierde editie in 2001.
Anticiperend op deze groei hebben de organisatoren de Stichting AssurMada opgericht, die tot doel heeft zoveel mogelijk branchegenoten kennis te laten maken met elkaar en met het grote avontuur dat zeezeilen heet. Mede dankzij de materiële en financiële steun van AssurantieMagazine is AssurMada uitgegroeid tot een aansprekend nautisch evenement binnen onze branche.
De belangstelling is dusdanig gegroeid, dat bij vertrek uit Nederland inmiddels sprake is van een Noordelijke vloot en een Zuidelijke vloot, die in Lowestoft samenkomen.
Veelgestelde vragen:
– Ik heb wel een zeewaardige zeilboot, maar ben nog nooit (zo ver) op zee geweest. Kan ik dan wel meedoen? Antwoord: Elk jaar gaan er onervaren schippers mee en zij komen razend enthousiast terug. AssurMada laat u niet aan uw lot over, want beide vlootdelen kennen ervaren schippers, die u met raad en daad terzijde staan. Daarnaast is er een schippersbijeenkomst, waar u nautisch volledig wordt voorgelicht.- Bij ons zijn wel ervaren zeilers, maar we hebben geen eigen boot? Antwoord: AssurMada heeft in haar bestand adressen van enkele bootverhuurders, die tegen een billijke prijs een zeilboot verhuren voor de afwijkende verhuurperiode.- Is AssurMada een mannenaangelegenheid? Antwoord: Nee, er gaan elk jaar ook vrouwen mee, tot nu toe minder in aantal dan mannen. Wellicht een idee: een boot met uitsluitend vrouwelijke bemanning. Dus hoe meer zielen, hoe meer vreugd. De enige restrictie is, dat de bemanningsleden werkzaam zijn, zij het in ruime zin, in de verzekeringsbranche.Specerijenrace
AssurMada 2002 is de vijfde editie van dit evenement. Tevens is het nu vierhonderd jaar geleden dat de roemruchte Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) werd opgericht. In de haven van Lowestoft wordt daarom tijdens de AssurMada onder meer een ludieke specerijenrace georganiseerd. Het vertrek uit ons land zal zijn op donderdag 20 juni, met terugkeer op maandag 24 juni.
AssurMada heeft inmiddels een eigen website: www.assuramada.nl. Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen met: jmvanoosterhout@royalned.nl of aad_remkes@aon.nl.
Autoriteit-FM waakt over al uw arbeidsvitaminen
Autoriteit-FM. Wat een rare roepnaam voor de vernieuwde STE. Het doet toch veel meer aan een omroepinstantie denken dan aan een toezichthouder op de financiële markten!? Het is toch immers zo, dat de modale burger ‘FM’ vooral associeert met radio.
En als wij van Jus d’Assurance aan radio denken, dan herinneren wij ons de Arbeidsvitaminen voor de verzekeringsbranche, die wij al twintig jaar geleden in deze kolommen opvoerden. Vandaag een nieuwe aflevering van die Arbeidsvitaminen met actuele nummers uit de hitparade en uiteraard ook goud van oud:
IRIS – Goo Goo Dolls (voor Interpolis en voor De Amersfoortse); LOSING MY RELIGION – R.E.M. (voor Donatus); UNDER THE BRIDGE – Red Hot Chili Peppers (voor Rialto); AM TO PM – Christina Milian (voor PensioenMagazine); WHATEVER YOU WANT – Status Quo (voor de makers van NN-campagne met Van Lunteren); AAN DE KUST -Blof (voor ZLM); FAST CAR – Tracy Chapman (voor LIC); HERO – Enrique Iglesias (voor intermediair Van der Held); MORE THAN A FEELING – Boston (voor Zwitserleven).
Lezers die ook een toepasselijke verzoekplaat weten voor een verzekeringsbedrijf of een instantie in onze bedrijfstak, zijn van harte welkom met hun inzending via e-mail: redactie@amweb.nl of fax: 0172-422.892.
AssuManchester gaat op pad
Op vrijdagavond 22 maart stappen 24 branchegenoten in een touringcar voor een weekendtrip naar de gerenommeerde Britse voetbalclub Manchester United. Zij doen dat in het kielzog van schade-expert Ron Snellen (Hettema + Disselkoen) die het initiatief voor deze AssuManchester heeft genomen. “Ik heb aanmeldingen uit vrijwel alle geledingen van de verzekeringsbranche ontvangen”, aldus Snellen.
Ludieke lijkwagen
Een oranje Volkswagen ‘Kever’ met een uitvaartkist op het dak. Dat vehikel kunnen inwoners uit Oosterhout binnenkort door hun straten zien rijden. Verantwoordelijk daarvoor is Rob Peeters, directeur van assurantiekantoor Moneypoint. Voor de ludieke lijkwagen kreeg Peeters hulp van uitvaartverzekeraar Monuta, omdat Peeters het honderdste intermediairbedrijf is dat gebruik maakt van ‘Monuta InSite’. Met deze dienst biedt Monuta gratis een uitvaartmodule op de internetpagina van een tussenpersoon. De module geeft informatie over uitvaarten en biedt de mogelijkheid rechtstreeks een natura-uitvaartverzekering te sluiten.
Rob Peeters (rechts) met Monuta-taart voor de ‘uitvaartkever’. Links Monuta-accountmanager Stephan Floor.
Numerando verder met assurantiebadminton
Ook in 2002 organiseert Numerando een badmintontoernooi voor ondernemingen in de verzekeringsbranche. Vorig jaar werd deelgenomen door onder meer Amev, Delta Lloyd, Interpolis, Generali, AXA en Zurich. Bij de gevorderden wonnen de ‘Beonshuttles’, bestaande uit: Marcel Overwijk, Michel Wels, Marcel Hollander en Chris Mollet; bij de recreanten zegevierde het vierde team van Numerando, bestaande uit: Dennis Moes, Kor Barendrecht, Bas Peek en Chris Eisenberger.
Het toernooi vindt plaats op vrijdag 31 mei in sporthal Kwinkelier te Bilthoven. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Aanmelding per team van vier spelers is gratis en de teams worden ingedeeld naar sterkte(gevorderd, recreant, beginnend). Voor meer informatie kan men terecht bij Nicole Heesakkers (nheesakkers@numerando.nl) of via tel. 033-457.04.94.
Z’n tweede baan…
Ons idool Rob van Lunteren begon ooit als ober in een bistro. Zijn tweede beroep was dat van discjockey. Duidelijk is te zien, dat hij zich toen al aangetrokken voelde door Oranje. = = = = = = = 5e kolom: Het ging al slecht met Top Oss, maar toch niet zó ERG?!

Reageer op dit artikel