nieuws

AssurMada 2001: een gevarieerde belevenis

Archief

AssurMada 2001: een gevarieerde belevenis

In het (lange) weekeinde van 14 tot 18 juni werd voor de vierde maal in successie het assurantie-zeilevenement AssurMada gehouden, een trip naar Lowestoft aan de Britse oostkust. Uiteindelijk vertrokken er onder de virtuele AssurMada-vlag negentien schepen met in totaal honderd branchegenoten uit diverse vaderlandse zeehavens. Onder hen bevonden zich niet alleen vele tientallen ‘recidivisten’ uit de kringen van assuradeuren, intermediair, expertisebureaus en verzekeringsjuristen, maar ook tal van debutanten. Dat onder anderen directeur Eric Fischer zijn opwachting zou maken was vooraf al bekend, maar verrassend was de aanwezigheid van Sam Jonker, voormalig voorzitter van het Verbond van Verzekeraars.
Na aankomst in de loop van vrijdag was er ’s avonds een door Hooge Huys georganiseerde karaoke-avond. Mede-initiatiefnemer van AssurMada, Jean van Oosterhout, kneep er stiekem tussenuit, nadat hij had ontdekt dat zijn naam op een kaartje was genoteerd met de bedoeling hem een liedje te laten zingen. Hij maakte er later gewag van reeds op de lagere school een levenslang zangverbod te hebben gekregen. “Omdat het hier niet gaat om een onzeker voorval zou de avp geen dekking hebben geboden voor eventuele schadeclaims.”
Diverse activiteiten
Behalve die karaoke-avond en de gebruikelijke gesponsorde maaltijden, waren er voor de liefhebbers diverse activiteiten georganiseerd, zoals een bustocht naar Norwich en een bustocht naar Wroxham, met aldaar een rondvaart over binnenwateren. De zaterdag werd besloten met een feest dat werd ‘gemaakt’ door een muziekband.
In de loop van zondag wachtte het vertrek. Was de heenreis overwegend gladjes verlopen, dat was heel anders op de terugreis. Er was een windkracht van 4 tot 5 Beaufort uit het noord-westen voorspeld, maar het werd uiteindelijk een ruige zee met windkracht 7 Beaufort uit het noorden.
Samengevat: een wederom geslaagd evenement met veel uiteenlopende facetten. “Wat wil je nu nog meer?”, stelt Van Oosterhout aan het einde van zijn ruim tien A4-tjes omvattende reisverslag. “Ik weet het… de AssurMada 2002!” Tal van foto’s en verslagen van AssurMada 2001 zijn te vinden op de eigen internetsite van AssurMada, die simpelweg bereikbaar is via de desbetreffende button op www.amweb.nl.
Het bijna voltallige AssurMada-gezelschap voor de jachtclub in Lowestoft.
De terugreis verliep soms enigszins onstuimig. Hier de Kema van Aad Remkes (AON) in volle zee.
Verzekeringen Beach Event een groot succes voor TVM
Het Verzekeringen Beach Event 2001 is een groot succes geworden voor TVM Verzekeringen. Het waren twee teams van deze maatschappij die in de finale onderling mochten strijden om de trofee.
Aan het sportieve strandfeest werd door 29 teams uit de branche (met in totaal 210 personen) deelgenomen. De finale werd gespeeld door de Allrounders en de Sprinters, beide van TVM. Hoewel de Sprinters op een gegeven ogenblik drie matchpoints hadden, konden ze deze niet verzilveren tegen het vijftal van de Allrounders.
Bij de Party Prijs waren de kandidaten Mexicaantje Oranje Hoed (Avéro Achmea), Yellow Sun Marine (Royal Sun Alliance) en de Mercer Masters (William M. Mercer). Tijdens het waterpistolen-spel bleef het team van Mexicaantje Oranje Hoed het droogst en won Avéro dus de Party Prijs.
Familie Kist klopt Storm in marathon
De bestuursvoorzitters van ING en Aegon zijn beiden sportief. Het lopen van de marathon is één van hun liefhebberijen. ING’er Ewald Kist mocht daar onlangs in het Algemeen Dagblad over vertellen, waarbij werd geconstateerd dat Aegon-collega Kees Storm al veertien marathons op zijn naam heeft staan tegen ‘slechts’ zes voor Kist. “Maar Storm loopt elke dag; ik maar één keer in het weekeinde en vlak voor een marathon twee of drie keer per week”, zo verdedigt de ING-topman zich. Maar Kist, eind jaren zestig nog international van het Nederlands hockeyteam, heeft toch een manier gevonden om Storm te verslaan. “En dat record kan hij ook niet evenaren: in november heb ik samen met drie zoons de marathon van New York gelopen.” (Storm liep tien jaar geleden de Rotterdam Marathon met een zoon en vorig jaar de marathon in New York samen met dochter Elsemiek – red.)
Vader Kist (57) claimt als fitste te zijn aangekomen, op routine. “Mijn zoons willen nog winnen, gaan meteen hard van start. Ik weet dat je de eerste helft met de handrem erop moet lopen.”
Kist vindt sport (verleden en heden) belangrijk voor zijn huidige werk. “Karaktereigenschappen van een topsporter zijn voor een bedrijf bruikbaar. In een team kunnen opereren bijvoorbeeld, en altijd blijven gaan.” Kist zelf heeft van het hockey de eigenschappen ‘verdelen, controleren en overzicht houden’ meegenomen. ING biedt zijn medewerkers fitness-mogelijkheden in de grote kantoorgebouwen en stimuleert hen – zeker de top-200 onder de directieleden – om zich elk jaar medisch te laten keuren. “Als je fysiek fit bent, ben je ook mentaal fit en presteer je beter”, zo motiveert Kist dit beleid. = = = = = = Vijfde kolom: Ook Sam Jonker koos met de AssurMada het ruime sop. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel