nieuws

Assurantiekantoor A. de Jongste failliet

Archief

Het Rotterdamse assurantiekantoor A. de Jongste is failliet verklaard.

Eigenaar H.P. de Jongste is het niet eens met het faillissement. “De rechtbank heeft helemaal niet gezocht naar de achterliggende feiten. Ik ben daar dan ook boos weggelopen. Bovendien heb ik een vordering uitstaan van f 150.000 bij het voormalige volmachtbedrijf GS Verzekeringen in verband met het niet nakomen van provisiebetalingen.”
Over de achterliggende feiten is De Jongste niet helemaal duidelijk. Een fiscaal onderzoek van enige tijd terug in verband met de verkoop van een kantoor aan zijn zoon, zou de oorzaak zijn van de huidige financiële problemen. “Er zijn toen een aantal beslagen gelegd. Die overigens onterecht waren en inmiddels ook ingetrokken zijn. Maar dat was wel aanleiding voor de bank om het krediet op te zeggen.”
Volgens voormalig directeur Wim de Witte van GS Verzekeringen is de vordering van De Jongste “klinkklare onzin”. “De maximale provisie die zij ooit hebben verdiend is f 7.000 in een periode van één jaar. Hij heeft bij mij nog nooit één gulden geclaimd. Waarschijnlijk zoekt hij een zondebok, waarvan hij denkt dat die niet meer kan reageren. GS Verzekeringen bestaat nog steeds. We zitten in de laatste fase van de arbitrage, waarin onder andere de vordering op AGF wordt behandeld.”
Als curator in het faillissement is M.W. Huijzer aangesteld, telefoon 0180-64.20.00.

Reageer op dit artikel