nieuws

Assurantiebedrijf Dorwaal koopt snel kantoren op

Archief

Dorwaal Assurantiegroep heeft dit jaar al drie assurantiekantoren gekocht en wil zijn huidige provisie-omzet (f 4,8 mln) nog dit jaar verhogen tot f 10 mln. Dorwaal zegt voor meer dan vijftig verzekeraars te bemiddelen en heeft via de familie Henny een link met levensverzekeraar Conservatrix.

Dorwaal Assurantiegroep Nederland, met hoofdvestiging in Amstelveen, valt onder de Conservatrix Houdstermaatschappij, waarboven weer de besloten vennootschap Hans Brinker valt. Volgens een woordvoerder zijn de broers Erik (52) en Ewout (56) Henny eigenaar van die BV, waaronder ook het uitvaartverzorgingsbedrijf van Nuvema valt. Ewout is samen met broer Boudewijn (58) directeur en (mede)eigenaar van levensverzekeraar Conservatrix en natura-uitvaartverzekeraar Nuvema in Baarn. De drie gebroeders Henny zijn allen woonachtig in het Belgische Schoten.
Assurantiebemiddelaar Dorwaal is in 1982 opgericht en is de afgelopen twee jaren fors uitgebreid. Er is een vestiging in Arnhem gekomen (voorheen G. Keijzer Assurantiën), terwijl in Diemen de kantoren Fidelier en Pronk zijn overgenomen, in Groningen assurantiekantoor Nijholt is gekocht en in Hoogezand assurantiekantoor Duit (lid NVA). Begin dit jaar werd in Amstelveen de portefeuille gekocht van het toenmalige NBVA-lid ACL Assurantiën.
Lid NBVA
Afgelopen maand voegde Dorwaal twee nieuwe Utrechtse aanwinsten aan het bedrijf toe, te weten Akkerman Assurantiën en assurantiekantoor W.Th. van Munster. De portefeuille van Van Munster wordt in Akkerman geïntegreerd. Met acquisities in het zuiden en in de regio Rotterdam/Den Haag hoopt Dorwaal nog dit jaar een provisie-omzet van f 10 mln te bereiken.
De jongste aanwinst Akkerman is nog lid van de NBVA en Dorwaal wil dat zo houden. De link met Conservatrix, door de woordvoerder afgedaan als marginaal, hoeft daarvoor geen obstakel te zijn. “Dorwaal is privé-eigendom van Erik en Ewout Henny. We kunnen onafhankelijk werken en doen met meer dan vijftig verzekeraars zaken; al worden dat er straks wel minder. Maar we willen als groep wel lid zijn van een standsorganisatie”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel