nieuws

Aristo Raad valt om

Archief

Aristo Raad Groep in Almere is, op eigen verzoek, failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle. Tachtig mensen verliezen hun baan.

Van de tachtig medewerkers van Aristo Raad werkten er 55 met kleine arbeidscontracten in het callcenter. Van de overige 25 medewerkers was 80% voornamelijk actief voor De Nationale Hypotheeklijn, één van de drie vennootschappen waarover het faillissement is uitgesproken. De andere twee zijn Aristo Raad Nederland en Aristo Raad Support Center.
Het assurantiekantoor werd in 1996 opgericht door Cees Heuker of Hoek (38), huidig meerderheidsaandeelhouder. Aristo Raad zetelde aanvankelijk in Laren, maar verhuisde in 1998 naar Almere. Daar begon het kantoor langzamerhand in financiële problemen te komen. In 2000 werd bijvoorbeeld een verlies van zo’n e 0,7 mln geleden en kwam de vermogenspositie in het rood terecht. Levensverzekeraar Falcon (Fortis) investeerde in Aristo Raad en kreeg dat jaar 25% van de aandelen in handen.
Als curator is mr. J.A. Werner aangesteld. Hij heeft ervaring met assurantiekantoren, want hij was eerder curator van de failliete Delta Lloyd-captive Noorderkroon.

Reageer op dit artikel