nieuws

Arag zit te springen om twintig juristen

Archief

Arag heeft (minstens) twintig juristen nodig en adverteert daarvoor gedurende een maand of drie in kranten en juristenbladen.

Het motto van de Arag-actie is ‘Meningsverschil of ontspanning? Ook voor jou een uitdaging’. De rechtsbijstandverzekeraar wil hierbij aangeven dat de wereld niet alleen draait om het oplossen van juridische geschillen, maar dat van de medewerker ook wordt verwacht dat hij zich in zijn privéleven goed kan ontspannen. Arag laat het niet bij advertenties en schakelt wervingsbureaus in, vraagt medewerkers om ‘rond te kijken’ en benadert oud-medewerkers in de hoop op een terugkeer. Voorts is op de website www.arag.nl een sollicitatiemogelijkheid geopend.
De twintig juristen zijn nodig om de toename in het werk bij Arag (waar in het totaal 3200 mensen werken) op te vangen. De omzet groeide vorig jaar met 14,6% (de totale marktgroei kwam in dat jaar uit op 12%) en dat bracht uiteraard een stijging in het aantal schades met zich mee. “Voor dit jaar en voor het komende jaar wordt eenzelfde groeipercentage verwacht”, zegt directiesecretaris Hans Bartels. Deze groeiverwachtingen zijn uitsluitend gebaseerd op de verzekeringen. Arag levert, via zijn bedrijf Rechtswijzer, ook juridische diensten op maat. Deze dienstverlening geldt nu nog uitsluitend particulieren, maar wordt volgend jaar uitgebreid met service aan bedrijven.

Reageer op dit artikel