nieuws

Aon wil Consultas overnemen

Archief

Aon Groep Nederland wil het actuariële adviesbureau Consultas overnemen van ABN Amro. Het in Zwolle gevestigde Consultas is al meer dan vijftig jaar actief in de pensioenwereld en telt momenteel 56 medewerkers.

De voorgenomen overname zal volgens beide partijen geen consequenties voor de werkgelegenheid hebben. Alle huidige medewerkers kunnen in dienst treden bij Aon; Consultas zal blijven zetelen in Zwolle.
Aon mikt met deze overname op een versteviging van de concurrentiepositie van de ontwikkelingskracht van haar Actuariële Adviesgroep, die onderdeel is van Aon Consulting. “Het versterken van de actuariële advieskracht, met name gericht op grote ondernemingen en pensioenfondsen, is een van onze strategische speerpunten”, aldus Reinier Hinse, lid van de directie van Aon Nederland en directievoorzitter van Aon Consulting.
Hans Bosman, algemeen directeur van Consultas, ziet de overname ook wel zitten, onder meer omdat Aon “ons toegang biedt tot de internationale markt”. De dienstverlening van Consultas is gericht op grote ondernemingen en gelieerde pensioenfondsen en omvat het totale traject van de pensioenregeling. Consultas levert onder meer de mogelijkheid aan bedrijven hun volledige pensioenadministratie uit te besteden. Recentelijk heeft Consultas het onderdeel detachering toegevoegd aan haar dienstverlening. @PLI = Consultas geeft ook trainingen op het gebied van pensioenen, publiceert vakinformatie (het tweemaandelijks PensioenBulletin en ConText) en levert actuariële en pensioengerelateerde informatie via internet.

Reageer op dit artikel