nieuws

Animas mikt als NV op expansie

Archief

De onderlinge huisdierenverzekeraar Animas wil groeien en heeft daartoe begin deze maand een naamloze vennootschap opgericht: Animas NV. De onderlinge is bij het publiek vooral bekend onder de naam van het overkoepelende NHZ (Nationaal Huisdieren Ziekenfonds).

Animas wordt momenteel gerund door Margriet Thegelkamp, die al vele jaren bij NHZ/Animas in dienst is. Volgens haar is oprichter Hans Rosink (49) met de ‘vut’ gegaan. Verdere toelichting wil Thegelkamp niet geven. “Ik wil ook op dat punt dezelfde stijl als Rosink hanteren.”
De plannen van Animas roepen de herinnering op aan een merkwaardige advertentie die in februari vele dagen achtereen in De Telegraaf stond. In die advertentie werd een ‘beestachtig goedlopende onderlinge’ ter overname aangeboden. Er werd uitsluitend een (geheim) faxnummer vermeld. Alles wees in de richting van Rosink, maar hij ontkende de man achter die advertentie te zijn (zie AM 5, pag. 3).
Overigens zal Animas NV eerst nog een WTV-vergunning moeten verkrijgen bij de Verzekeringskamer, alvorens tot de voorgenomen expansie te kunnen overgaan.

Reageer op dit artikel