nieuws

Amicon groep heet nu Menzis

Archief

Menzis is de naam waaronder de Amicon groep sinds deze week door het leven gaat. Arbo Noord heet nu Ardyn. Bovendien wordt op 1 december van dit jaar Geové RZG omgedoopt in Geové.

“Met de nieuwe naam wil de groep de familieband benadrukken tussen de zelfstandige werkmaatschappijen”, zegt concernwoordvoerster Jeannet Kooi. “Het gaat uitsluitend om een overkoepelende naam. Onder de naam Menzis worden geen klanten benaderd en zullen geen producten verschijnen.”
De groep ontstond begin 2001 door een fusie tussen zorgverzekeraar Geové RZG, Amicon Zorgverzekeraar, arbodienst Arbo Noord en reïntegratiebedrijf Prové. De groepsnaam Amicon waaronder werd gefuseerd, zorgde in de praktijk nog al eens voor verwarring in verband met de naam Amicon Zorgverzekeraar. Dat is nu dus voorbij. De nieuwe naam is een fantasienaam die moet benadrukken dat de mens centraal staat. Volgens Kooi is uit een onderzoek naar voren gekomen dat de naam spontaan wordt geassocieerd met zaken als mensgerichtheid en zorg. De filosofie komt ook tot uitdrukking in het logo waarin een menselijk figuurtje centraal staat in een ovale vorm. Het is het eerste logo van de groep. “We wilden eerst een hechte groep smeden.”
Naam RZG verdwijnt
Sinds 1 september heeft ook Arbo Noord een andere naam. De arbodienst heet nu Ardyn, wat eveneens een fantasienaam is. De naam is gekozen op de klank en “vanwege de frisse uitsraling”. Op 1 december wordt de naam Geové RZG veranderd in Geové. RZG is de afkorting van het Regionaal Ziekenfonds Groningen, een ziekenfonds dat in 1999 fuseerde met particuliere ziektekostenverzekeraar Geové. “In december moet toch altijd, in verband met de nieuwe premies en zo, nieuw brochuremateriaal verschijnen”, zegt Kooi. “Het is efficiënter dat dan gelijk de nieuwe naam wordt gelanceerd.” De namen Amicon Zorgverzekeraar en Prové blijven gehandhaafd.
Het logo van de groep is terug te vinden in de logo’s van de werkmaatschappijen. De namen zijn uitgevoerd in donderblauw en voorzien van hetzelfde oranje figuurtje. Om de onafhankelijkheid van de werkmaatschappijen te benadrukken zijn de huiskleuren niet identiek. Menzis zal werken met blauw, oranje en wit en mengsel daarvan en de werkmaatschappijen zullen elk een paar van deze kleuren gebruiken.
Het logo van Menzis.
De verwarring tussen de groepsnaam en Amicon Zorgverzekeraar is voorbij.

Reageer op dit artikel