nieuws

Amev verstuurt ongewenste e-mail

Archief

In de hoop klanten te winnen door het versturen van reclamemail, is de Amev consulentenorganisatie in zee gegaan met het bedrijf AbFab. De mensen die vervolgens e-mail ontvingen, ervoeren dit als spam-mail: ongewenste reclamemail.

“Wij zijn in goed vertrouwen in zee gegaan met AbFab. Men had ons verzekerd dat het een e-mailbestand betrof, waarbij de ontvangers van te voren hebben aangegeven dat ze reclamemail willen ontvangen. Naar aanleiding van de negatieve reacties hebben we een onderzoek uitgevoerd. Gebleken is dat AbFab conform de afspraken heeft gehandeld. Uiteraard kijken we naar de positieve en negatieve reacties die dit oproept. Zowel bij Amev als AbFab zijn een tiental negatieve reacties binnengekomen op een mailing van vijftigduizend. Vooralsnog zien wij dit toch als een nieuwe manier om klanten te werven”, aldus Amev-woordvoerster Miranda Noorlander.
Het bedrijf AbFab kwam al eerder negatief in het nieuws, doordat het e-mails verstuurde namens het NRC Handelsblad, De Telegraaf en Euronet. Deze mails lokten zonder uitzondering negatieve reacties uit en de verantwoordelijke bedrijven besloten hun excuses aan te bieden aan de klagende ontvangers van het bericht

Reageer op dit artikel